Aşıklar Şöleni’nde buluştular

OZAN-DER ‘Aşıklar Şöleni’ düzenlendi.

25 Ekim 2014 Cumartesi 15:04
 Aşıklar Şöleni’nde buluştular


OZAN-DER ‘Aşıklar Şöleni’ düzenlendi.


Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın maddi katkıları ile Çorum Anadolu Halk Ozanları Kültür Derneği’nin organize ettiği ‘Çorum Aşıklar Şöleni’ Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.


Şölene OZAN-DER Başkanı Aşık Müslüm Koygun, aşık ve yazarlar katıldı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açış konuşmasını Dernek Başkanı Aşık Müslüm Koygun yaptı. Katılımcıları selamlayan Aşık Koygun, programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Dernek hakkında bilgi veren Aşık Koygun, “Derneğimiz, ozanlık geleneğinin yaşatılması, ozanlarımıza sahip çıkılması, onların ekonomik ve sosyal olarak devlet-halk ve sivil toplum kuruluşlarınca desteklenmesi amacıyla kurulmuş ve kamu yararına faaliyet göstermektedir. Yıllar önce değerli büyüklerimizin kurduğu bu derneğin yaşatılması aynı zamanda Karacaoğlan, Köroğlu, Dadaloğlan, Yunus Emre, Pir Sultan Abdal’ın emanetinin de yaşatılması demektir. ” dedi.


Konuşmanın ardından Selami Sözer sazıyla türküler söyledi, Hasan Korkmaz, Haydar Kılıç ile Dursun Karslı şiirler okudu.











Son Güncelleme: 25.10.2014 15:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.