Asıl mesaj işçiden

Çorum Belediyesi yönetiminin 14 Mart 2022 Pazartesi günü Hizmet-İş Sendikası Başkanı Mustafa Köroğlu ile görüşeceği öğrenildi.

11 Mart 2022 Cuma 23:57
Asıl mesaj işçiden

Çorum Belediyesi yönetiminin 14 Mart 2022 Pazartesi günü Hizmet-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mustafa Köroğlu ile bir görüşme yapacağı öğrenildi.

Çorum Belediyesi ile yetkili sendika arasında 3 aya yaklaşan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine geçtiğimiz günlerde uyuşmazlık zabtı tutuldu, ancak taraflar arasında karşılıklı görüşmeler devam etti.

HAK-İŞ İl Başkanı ve Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Köroğlu da, geçtiğimiz hafta belediye işçilerinin ek zam talebi ile daimi kadrolu işçilerin toplu sözleşme görüşmelerinin bir an önce neticelendirilmesi gerektiğine dikkat çeken yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamadan birkaç gün sonra Çorum Belediyesi yönetiminin 14 Mart’ta Hizmet-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mustafa Köroğlu ile bir görüşme yapacağı konuşuldu.

HEM SENDİKA HEM İDAREYE TEPKİLİLER

Olup biten tüm gelişmelere karşın hem yetkili sendikaya hem de belediye yönetimine en esaslı mesajı işçiler veriyor.
Özellikle Çorum Belediyesi’nde çalışan işçilerin ek zam talepleri ve 3 aya yaklaşan toplu-iş sözleşmelerinde halen olumlu bir sonuç alınamaması işçiler arasında ciddi tepkilere neden oluyor. Emekçiler negatif ilerleyen süreç nedeniyle hem temsilcileri olan yetkili sendikayı hem de idarenin tutumunu sert bir dille eleştiriyor.

Merkezi hükümet genel ekonomik dalgalanmalardan doğan hayat pahalılığına karşı işçi, memur ve emekliler ile toplumun diğer tüm dezavantajlı gruplarına hiçbir gecikme yaşatmadan tam zamanında iyileştirmeler yaparken, Çorum Belediyesi yönetiminin toplu-iş sözleşmelerini 3 aydır sonuçlandırmamasının izahı yapılamıyor.

Öte yandan Belediye işçilerinin, sözleşmelerinin gecikmesinden doğan alacaklarının geriye dönük olmasına rağmen, sürecin tıkanmasının moral ve motivasyonlarını bozduğu, sözleşmelerinin zamanında yapılacağı düşüncesiyle yaptıkları mücbir borçlanmaların kendilerini zor durumda bırakması nedeniyle belediye yönetimine tepkili oldukları öğrenildi.

Son Güncelleme: 13.03.2022 17:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İşini yapan kovboy 2022-03-12 19:00:16

Nerdesin yaaa ali 3 ay oldu gelemedin.....

Avatar
... 2022-03-12 14:29:50

Hakkını arayan işçiye beğenmiyorsan istifa et derler ama işini yapmayan memura işini düzgün yap demezler.

Misafir Avatar
.... 2022-03-14 09:17:08 @...

memurun muhatabı, sendikacı,işçi başkan değildir. Devlettir.

Beğenmedim! (1)
Avatar
AbooZer 2022-03-12 19:22:07

Elimizi açtık sadaka bekliyooruz

Avatar
İşçi 2022-03-12 14:58:07

Kadrolu işçilerin sözleşmeleri ana sözleşme olduğu için geriye dönük hakedişlerini alacaklar. Ama şirket işçileri için yapılan görüşmeler ek sözleşme olduğu için geriye dönük alamayacaklar bu da işveren yani belediye için avantaj olacak. Kış ayında olması ve ekonomik sıkıntıların büyük olduğu şu dönemde yapılması gereken sözleşmenin imzalanamaması da özellikle personel ltd işçisini üzmüş ve zora sokmuştur.

Avatar
Tarih Yazıyorlar 2022-03-13 08:42:19

Başkan iyi insan ama iyilik fayda etmiyor. Çorum Belediyesinin Gül dönemi ile birlikte en beceriksiz yönetim kadrosu görevde şu anda bir de buna işgüzar liyakatı olmayan müdürleri atayınca ortaya böyle facialar çıkıyor. Yetki kimde eşi birlikte belediyeden aylık yaklaşık 30 bin lira maaş alan müdür vekilinde ve ilgili Başkan yardımcısında işçinin halinden anlarlar mı? Kendi rahatları yerinde arkadaşların.
Bu devran böyle gitmez.
Ulu önder Atatürk ne demiş?
GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER
Bu işin sonu da öyle olacak sanırım.
Ancak yazık olan adam gibi adam Başkan beye olacak. El birliği ile adamın kuyusunu kazıyorlar acı olanda başkan beyin kılı kıpırdamıyor.
Maalesef 2023 İktidarın
2024 Mahalli İdarelerin el değiştireceği muhalefetin kazanacağı yıllar olacak gibi.gözüküyor.

Avatar
İşin doğrusu 2022-03-12 13:59:13

Gerçekler şu şekilde; işçi moral olarak bitik, belediyenin hiç bir birimi eskisi kadar işini yapmıyor, yönetim işçiyi küstüren bir tutum sergilenmekten vazgeçmiyor. Bu tutum 2 bin kadar belediye çalışanının hakkına girilmesine ek olarak aynı zamanda işler tam anlamıyla yapılamadığı için tüm Çorum’un hakkına girilmesi anlamına geliyor. Belediye yönetimi üzerindeki vebalin farkına varmalı ve biran önce gereğini yapmalı.

Çorum belediyesi hiç bir şekilde işçisini düşünmüyor. Enflasyon karşısında eriyen maaşına iyileştirme isteyen işçiye de ‘bu şartlarda çalışacak bir sürü adam var, çalışmak istemiyorsan istifa edersin’ diyerek boş kağıt uzatılıyor.

İlk heyecanla bir heves uğruna gereksiz ve yersiz projelerin altına giren belediyede para kalmadığı ve işçisinin hak ettiği maaşı bu sebeple veremediği kanaatindeyim.

Avatar
Bir daha yok 2022-03-12 16:43:49

İŞÇİLERİN EMEKLERİNE ÇORUMA TEK BİR KATKISI OLMAYAN BECERİKSİZ BİR YÖNETİM.

Avatar
DİRİLİŞ 2022-03-12 18:38:05

Her şey iki katına hatta 3-4 katına çıkmışken ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan belediye işçilere iyileştirme yapsın sözüne istinaden kış bitiyor faturaları ödemek için bizler 40 takla atarken temizlik işlerni geçmiş personel mesaisini, ünvanı şimdi dayatmanın mantığı nedir? Sayın başkanım Halil İbrahim bey işçi belediyenin her şeyidir. Siz ne ne kadar işçiye yanınızda olduğunu hissettirirseniz maddi ve manevi kazanan çorum olur siz olursunuz. Br sözümde Köroğluna. En son ki sözleşme de bize kaşıkla verip kepçeyle alınmasına müsade ederken şimdi hakkınızı koruyorum dik duruşları şeçim korkusından olmasın?

banner165