‘Askeri Birlik’ eleştirilerine cevap

Sanayici Mustafa Yağlı, Yozgat'a askeri birlik kurulmasının açıklanmasının ardından Çorum'dan yükselen eleştirileri doğru bulmadığını savundu.

05 Mart 2019 Salı 18:00
‘Askeri Birlik’ eleştirilerine cevap

Yağmaksan Yönetim Kurulu Başkanı Sanayici ve İşadamı Mustafa Yağlı, Yozgat’a kurulacağı açıklanan yeni askeri birlik üzerinden yapılan eleştirilerin doğru olmadığını savundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaret ettiği illerin ekonomik ve sosyal gelişmişlik durumuna göre bazı yatırım ve hizmetlerin sözünü verdiğini belirten Yağlı, “Yozgat ilimizde Sanayi üretim yatırımları yeterli olmadığından, bir başka yatırım düşünülmüş ve Askeri Birlik kurulması uygun görülmüş olmalı. Çorum ilimiz ile Yozgat ilimiz mukayese edilerek, Yozgat’a Askeri Birlik kurulması konusunda bazı hemşehrilerimiz tarafından eleştirilmesinin doğru olmadığını düşünüyorum." dedi.

İşte Mustafa Yağlı’nın o açıklaması:

"Malum olduğu üzere 31 Mart yerel seçimler vesilesiyle siyasi parti liderleri projelerini anlatarak vaadlerini de bir bir sıralamaktadırlar.

İl il seçim çalışmasını yürüten Sayın Cumhurbaşkanımız da gittiği bazı illerimizin özellik ve güzelliklerine göre ekonomik, sosyal, kültürel anlamda yatırım vaadlerinde bulunmaktadır. Yatırım sözleri sonuç olarak kimi yerlerde büyük takdir toplarken, kimi yerlerde de eleştiriye maruz kalmaktadır.

İllerimizin de gelişmişliği dikkate alınarak görülen lüzum üzerine o ilde olması gereken yatırım kararını yanlış bularak bazı gerekçeler vesilesi ile birilerini eleştirmek haksızlık olur. Yozgat ilimizde sanayi üretim yatırımları yeterli olmadığından, bir başka yatırım düşünülmüş ve Askeri Birlik kurulması uygun görülmüş olmalı. İlimiz ile Yozgat ilimiz mukayese edilerek, Yozgat’a Askeri Birlik kurulması konusunda bazı hemşehrilerimiz tarafından eleştirilmesinin doğru olmadığını düşünüyorum.

Yozgat ilimiz için düşünülen Askeri Birlik, Yozgat nüfusuna en fazla 2000 kişi sayısı artış sağlar. Biz Çorum olarak, Çorumlular olarak, benim düşünceme göre; yatırım konusunda daha vizyonel, daha farklı bakış açısıyla komşu illerimizle yan yana geliyor olmamız lazım. İş birliğimizi ve güç birliğimizi, şehirlerimizin özellik ve güzelliklerini yerel ve bölgesel anlamda değerlendirerek yatırım fırsatlarımızı iyi kullanmamız gerekiyor.

Samsun ilimizi, örneğin karayolu, havayolu, demiryolu, deniz yolu (Liman) Ticaret merkezli Uluslararası Dünya’ya açılan kapımız olabilirliğinden yola çıkarak, bölgesel yol haritamızı çiziyor olmamız gerektiğini düşünüyorum. Tokat ve Amasya illerimizin iklimsel ve bölgesel özellik ve güzelliklerini öne çıkararak, Tarım Gıda ve Hayvancılıkla ilgili merkez haline getirilmesi kanaatını taşıyorum.

Sanayi şehri Çorum ilimiz güzel insanlarının yatırım, üretim, istihdam sağlayan girişimci ruhuna yakışan, katma değeri yüksek olan, üretim yatırımlarının Çorum ilimize kazandırılması için uğraş vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Çorum'u Çorum yapan girişimci ruhun ve sanayi kültürünün var oluşudur. Sosyal, kültürel ve tarihi yatırımların desteklenmesi ve (Hattuşa) öne çıkartılmalıdır.

Öyleyse bize düşen görev bir başka komşu ilimize giden yatırımı eleştirmek değil, yeni Türkiye standartlarında bölge büyüklerimizle birlikte bölgesel yeni yol haritamızı belirleyerek TR 83 kalkınma kapsamındaki illerimizin özellik ve güzellikleri doğrultusunda zenginleşmesine, gelişimine ve büyümesine, büyüklerimiz ile birlikte katkı sağlamaya vesile olmaktır.”

Son Güncelleme: 05.03.2019 21:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa Yağlı Bey'e 2019-03-05 19:52:20

Hiç kimse Yozgat'a askeri birlik kurulmasını eleştirmedi. Çorum'un kayıplarına dikkat çekildi. Yerel siyasetin temsilcilerinin Yozgat'a askeri birlik kurulması hususunda harekete geçmesi 'gecikmiş bir hamle' olduğundan daha fazla eleştirildi. Sanayisi gelişen Çorum ulaşım maliyetlerini azaltmak için demiryolu istedi, Komşumuz buna sahip oluyor, biz de seviniyoruz elbette. Çorum'un turizm, ekonomi, GSMH kriterleri ve potansiyeline rağmen müstakil havaalanı talebi uygun bulunmadı. Komşumuz uluslararası havaalanına sahip oluyor. Sanayici ve işadamları ekonomik dalgalanmalardan küçük esnafa göre daha az etkilendi. Bu nedenle küçük esnafa ekonomik hareketlilik için doğal olarak üniversite, askeri birlik, polis okulu istedi, hem de çok uzun yıllar önce.. Hiç birisi gerçekleşmedi. Velhasıl askeri birlik eleştirisine salt sadece 'askeri birlik' olarak bakmak doğru olmaz. Kayıpların hepsini ele alıp ona göre savunmak daha isabetli olurdu... Talihsiz bir açıklama olmuş...

Avatar
Sungurlulu 2019-03-05 23:36:48

Ahmet kardeşim havaalanı konusunda Çorum çok ama çok gecikti, bunun acısını çok çekecek, Yozgat’a haftada üç beş uçak inmeye başlayınca, 20 yıl daha attı. Ne demişti Çorum’un abi vekili Uslu ‘ Uçağı havada gören havaalanı istiyor’ Yozgatlılar iki yıla yerde görür artık, Çorumlular da direksiyon sallamaya devam, yola devam...!

Avatar
Ahmet 2019-03-05 21:05:22

Mustafa bey, evet Yozgat'a yeterli sanayi yatırımı gelmemiş olabilir de Çorum'a sanayi yatırımını getirenlerin yüzde 90ı sivil vatandaş, devlet değil. Sadece askeri birlik de değil, polis okulu, hızlı tren, havaalanı, şehiriçi tramvay... Çorum'a sizin haricinizdeki sanayici yatırım yapıyorsa suçlu mu? Tam tersine havaalanı da yük treni de hızlı tren de bu şehire çoktan gelmeliydi, şehrin çalışkanlığını takdiren ve yardımcı olmak için.

Avatar
Sungurlulu 2019-03-05 23:24:01

Vizyonlu olalım sayın Yağlı, sanayi şehri Çorum’a havaalanı yaptıramadık kırk yıldır, göbeğimiz çatladı ama tepe yüzündeki Yozgat’a çat diye yapıldı, hadi burdan rica ediyoruz sizden, Çorum’un hacimli işadamları olarak randevu alıp Tayyip beyi havaalanı ile ilgili ziyaret edin, biz de Allah razı olsun abilerimizden diyelim. Size de Merzifon’u adres gösterir, yazıyorum buraya, yolu kısaltıyoruz falan filan, Çorum’un prestiji aşağı doğru tepetaklak..

Avatar
Çelişki 2019-03-06 06:07:57

Çok çelişkili bir açıklama. Yozgat geri kalmış, Çorum gelişmiş, diyorsunuz. Peki büyük kamu yatırımları neden önce Yozgat a gidiyor. Havaalanı ile ilgili yorum eksik yazınızda.

Avatar
Çorum_ca 2 2019-03-06 10:22:57

Bu vesile ile şunu ifade etmek isterim ki; Askeri birlik tartışmaları hakkındaki görüşlerinizin büyük bir bölümüne katılmakla birlikte, temenni ederdim ki aynı hassasiyeti örneğin özelleştirilen Şeker Fabrikası konusunda da gösterebilseydiniz, örneğin kapanan Çimento Fabrikası konusunda da gösterebilseydiniz, örneğin onlarca iflas edip kapanan işyerleri vs. konusunda da gösterebilseydiniz. Takdir ettiğimiz kişiliğiniz, iş insanlığınız ve çalışkanlığınızı bilipte düşününce, sizlerden, olaylara siyasetten muaf bir yaklaşım beklediğimize de ifade etmek isterim. Saygılarımla

Avatar
İzahı 2019-03-05 18:16:01

Yozgat'ın askeri birliği olsun.Önemli değil,Biz sanayiciler olarak daha fazla istihdam sağlarız,dışarıdan göç alırız mealinden açıklama olmuş.

Avatar
Kenann 2019-03-05 19:05:59

Tesbitler gayet yerinde, Mustafa bey bu şehre Belediye başkanı olacak vizyonda bir şahsiyet..