Askerler ümmetin iftiharıdır

Özgür Der Çorum Şubesi Başkanı Murat İslam, mazlumun yanında zalimin karşısında savaşan askerlerin ümmetin iftiharı olduğunu açıkladı.

01 Mart 2020 Pazar 13:21
Askerler ümmetin iftiharıdır

Özgür Der Çorum Şubesi Başkanı Murat İslam, mazlumun yanında zalimin karşısında savaşan askerlerin ümmetin iftiharı olduğunu açıkladı.

Rus hava kuvvetlerinin saldırısı sonucunda İdlip’te otuz üç askerin şehit olması hepimizi yasa boğdu, kahrolduk.

Resmi makamlar şimdilik doğrudan Rusya’yı değil, Esad rejimini suçlasa da bu kalleş saldırının baş sorumlusu Rusya’dır.

Rabbimiz bu kardeşlerimizi mazlumlar için zalimlere karşı verdikleri savaş sebebiyle kendi katında lütfuyla mükâfatlandırsın ve şahadetlerini kabul etsin.

RUSYA TÜRKİYE’YE MUSİBETTEN BAŞKA BİR ŞEY GETİRMEYECEKTİR

Son saldırı da gösterdi ki Rusya’nın Suriye’deki hedefleriyle Türkiye’nin hedefleri aynı değildir ve hiçbir zaman da olmadı zaten... Türkiye’nin Rusya ile yaptığı ittifakın özünde ne anlam ifade ettiğini ve bundan sonra yapılacak anlaşmaların nasıl sonuçlar üreteceğini anlamak için, birazcık olsun tarihe bakmakta yarar var.

Biz Suriye’de verilen mücadelede ABD ve Avrupa’ya güvenmiyoruz ama Rusya ve İran’a olan güvensizliğimiz daha fazladır.

Adeta pusu kurarak askerlerimizi hedef alan Rusya’nın bu acımasız tavrına rağmen, özellikle yandaş medya marifetiyle öylesine zehirli bir algı operasyonu yapılıyor ki, Putin’e en küçük bir eleştiri yapmak bile “emperyalistlerin adamı” olmakla eş değer görülebiliyor.

RUSYA’YA SURİYE’YE GETİREN İRAN’IN MEZHEPÇİ POLİTİKALARIDIR

İdlip’de ki son durum ve bu saldırıların en önemli müsebbiplerinden biride hiç kuşkusuz İran’dır. İran’ın mezhepçi bölgesel politikaları yüzünden Rusya tarih boyunca sıcak denizlere inme stratejisini gerçekleştirmiş oldu.

Türkiye ise başından beri Suriye direnişini destekledi, gelinen noktada askeri varlık olarak da Suriye’de bulunuyor ve Rusya ve İran ile de karşı karşıya kalmıştır.

İdlib Suriye’nin kan gölüne çevrilmesi senaryosunun son halkası olmuştur. Esed ve destekçilerinin Türkiye’nin gözlem noktalarını muhasara altına alarak ve askerleri vurarak Türkiye’yi sıkıştırabileceğini düşünmüş ancak yanılmıştır.

Türkiye yaptığı saldırılarla Esed’in yalnızca askerlerini değil, kimyasal silah, varil bombası ve füze tesisleri ile mühimmat depolarını ve askeri hava alanlarını da imha etmektedir.

TÜRKİYE’DE ESED, İRAN VE RUSYA ADINA ÇALIŞAN CİDDİ BİR MUHALEFET VAR

‘İdlib’de ne işimiz var?’ diyen muhalefeti de kınıyoruz. Bu tutum ve açıklamalardan Türkiye’de esas meselenin muhacir meselesi olmadığını, salt bir muhalefet mantığıyla Esedçilik yapıldığını görüyoruz.

Rusya adına Esed adına, İran adına Türkiye’de utanç verici faaliyet yürütenlerden de haberdarız. Putincilik ve Esedçilik yapanların Rus ve Esed askerleriyle cehennemde buluşacaklarını da gayet iyi biliyoruz.

Biz bugün olduğu gibi yarında barbarların, zalimlerin, ırkçıların yanında değiliz, bilakis mazlum ve mustazaflarla birlikteyiz.

Hayatını kaybeden asker ve mücahitlerin boş yere ölmediğini biliyoruz!

Yıllardır zulme direnen Suriyeliler ve onlara kol kanat geren askerler ile iftihar ediyoruz.

İdlib’de şehit olan askerler için Allah’dan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.”

Son Güncelleme: 01.03.2020 13:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 2020-03-01 22:11:44

Son nefesimize kadar ümmet ve insanlık diyeceğiz.Ümmet inancımızın,itikatımızın emri.SiZin inancınız kin ve nefretten başka ne emrediyor?Arap baharının ABD destekli olduğunu zanneden şimdi Suriye’de ABD mi güçlü,Rusya ve İran mı?

Avatar
Prangalarınızdan kurtulun 2020-03-01 21:54:56

Kendine güveni olmayan, düşünsel olarakta ezik ve tabularını yıkamayan ve ABD,İsrail ve Batı hegemonyasından bir türlü kurtulamayan zihniyetten olayları sağlıklı okuması beklenemez.

Avatar
Hüseyin 2020-03-02 08:21:33

hem insanlığımız hemde inancımız bizlere, mazlumun yanında zalimin karşısında olmayı emrediyor. şartlar ne olursa olsun

Avatar
Halk 2020-03-01 14:06:12

Halk soruyor. 2010 da Esedle denizde yüzerken Esed zalim değildi de Amerka Arap baharını başlatıncamı zalim oldu . Suriye politikamız da kazanan İsrail ve Amerika oldu . Ve Pkk orada daha da güçlendi . Suriye nin toprak bütünlüğü nü istemek artık bizim sorumluluğumuzdur

Avatar
Ahmet 2020-03-01 15:48:42

Hala ümmet diyebiliyorsunuz ya... Daha kaç defa satmaları lazım bu 4 kutsal kitapla dahi iflah olmamış insanların?

Avatar
Tarık 2020-03-01 20:13:55

Bu genç körpe çocukların a haber izleyenlerin yönlendirmesi ne acı , Ne savaşı bilirler ne de orada olan olayları ve ne de Suriye ye bizim Amerika’nın kışkırtması ile girdiğimizi .

Avatar
alaattin 2020-03-02 12:51:21

biz insanız müslümanız faşist bencil ve vicdansızlardan uzağız gücümüz yettiğinde dünyadaki bütün zalim ve alçaklarla savaşmak isteriz gücümüz yettiğince dünyanın bütün mazlumlarına muhacirlerine gariblerine el uzatmaya koşarız şeref duyduğumuz inanç ve cehd budur.