‘At eti’ iddialarına cevap

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği...

24 Temmuz 2015 Cuma 18:46
 ‘At eti’ iddialarına cevap


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, Kasaplar ve Celepler Odası Başkan Vekili Recep Gür’ün at eti iddialarına yönelik beyanatına açıklık getirdi.


Açıklamada, şöyle denildi: “Bugün bazı basın yayın organlarında yer alan haberde, Çorum Kasaplar ve Celepler Esnaf Odası Başkan Vekili Recep Gür, Çorum’un bir ilçesinde faaliyet gösteren bir et ürünü işletmesine yönelik yapılan denetim sonucunda  düzenlenen ısıl işlem görmüş sucuğa ait raporda, kemik dokusu yerine deri dokusu tespitine ilişkin sonucun hatalı olduğunu ifade etmiştir. Konu ile ilgili açıklama aşağıdaki gibidir; Çorum ilinde faaliyet gösteren ‘Salih Sucukları’ isimli firma tarafından üretilen ısıl işlem görmüş et sucuk ürününde baş eti kullanıldığı yönünde Alo 174 Gıda Hattına gelen şikayet üzerine, 11.02.2015 tarihinde yapılan resmi kontrolde, adı geçen firmanın “12.05.2015” parti numaralı üründen alınan ilk numunenin Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı tarafından yapılan analizi sonucunda üründe kemik dokusu tespit edilmiştir. Firmaya gönderilen 11.03.2015 tarihli yazı ile ilk analiz sonucu bildirilmiştir. Firma analiz raporuna itiraz ederek, şahit numune hakkını kullanacağını beyan etmiştir. Konya Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü tarafından yapılan şahit numune analizi sonucunda firmanın aynı ürünün de  deri, kemik ve kıkırdak tespit edilmiştir. Bu denetime ilişkin 5996 sayılı Kanun kapsamında gerekli idari yaptırım uygulanmış olup; ayrıca taklit ve tağşiş kapsamında olan bu sonuç 22.07.2015 tarihinde Bakanlığımız web sitesinde kamuoyunun bilgisine sunulmuştur."



Son Güncelleme: 24.07.2015 18:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.