ATIF-DER kadir gecesi programı

Kadir Gecesi ve Şehid İskilipli Atıf Hocanın doğum günü ATIF-DER tarafından yapılan bir dizi organize ile Ramazan-ı Şerif ayının anlam ve manasına uygun şekilde kutlandı.

02 Temmuz 2016 Cumartesi 16:47
ATIF-DER kadir gecesi programı

Kadir Gecesi ve Şehid İskilipli Atıf Hocanın doğum günü ATIF-DER tarafından yapılan bir dizi organize ile Ramazan-ı Şerif ayının anlam ve manasına uygun şekilde kutlandı.

Program, İskilip Çavuş Mahallesinde bulunan Şadibey Camii’nde İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin İmamlığında Enderun Usulü Teravih namazı ile başladığı belirtildi.

Salatu Selamlar ile ilahiler ile devam eden programda namaz sonrasında Efendimiz S.A.S. ‘in Sakal-ı Şerifi cemaatin ziyaretine açılarak Salavatlar ile devam eden Sakal-ı Şerif ziyaretinden sonra camii önünde ATIF-DER tarafından cemaate İskilip Un Helvası ikram edildiği ifade edildi.

İkramdan sonra Cemaatle beraber toplu bir şekilde Şehid İskilipli Atıf Hocanın kabrine geçilerek Yasin-i Şerifler okundu.

Duaların geri çevrilmediği 1000 aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde programa katılanlara eller semaya kaldırılarak Şehitlerimiz içinde dualarda bulunulduğu belirtildi.

ATIF-DER Başkanı Mustafa Lek programa katılanlara teşekkürlerini bildirerek, bu gün ülkemizde vukuu bulan terör olayları arkasındaki zihniyet ile İskilipli Atıf Hocamızı idam eden zihniyet arasında hiçbir farkın olmadığını, her iki zihniyetinde; etnik yapısı ne olursa olsun  Anadolu’nun Müslüman insanının  birlikteliğinden beraberliğinden çekindiğini, bu nedenle Anadolu’yu parçalamak için her türlü hainliği yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini ancak Allah’ın izni ile Anadolu insanının bu oyuna gelmeyeceğini ifade etti.

Mustafa Lek;  ŞadiBey Camii İmam Hatiplerine, İmam Hatip Lisesi öğrencilerine, İmam Hatip Okulu Müdürü İsmail Açıkgöz’e Çakmakdede Kur’an Kursu Yetkililerine, İskilipli Atıf Hocanın torunları İmal ailesine ve Dua ya eda eden Mehmet Fidan Hoca ile tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmalarını sonlandırdı.

Son Güncelleme: 02.07.2016 16:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmail Balcı 2016-07-02 23:18:55

Dün gece Kadir gecesinde Atıf Hoca Efendinin şehid edilmesinin yıl dönümü ile ilgili ATIF _DER BAŞKANI Sayın Mustafa LEK kardeşimize ve emeği geçenlerden Allah razı olsun