‘Atık pilleri ayrı toplayalım’

Çorum Belediyesi, çevre kirliliğini önlemek ve vatandaşı bilinçlendirmek amacıyla çeşitli kampanyalar ve etkinlikler düzenliyor. Atık yağ, atık pil ve ambalaj atıkların toplanmasına yönelik çalışmalara da öğrenciler önemli oranda destek veriyor.

20 Ocak 2017 Cuma 16:18
 ‘Atık pilleri ayrı toplayalım’


Çorum Belediyesi, çevre kirliliğini önlemek ve vatandaşı bilinçlendirmek amacıyla çeşitli kampanyalar ve etkinlikler düzenliyor. Atık yağ, atık pil ve ambalaj atıkların toplanmasına yönelik çalışmalara da öğrenciler önemli oranda destek veriyor.


Belediye Basın Biriminden yapılan açıklamaya göre; Öğrencilerde çevre bilincinin oluşması için çalışmalarını Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde sürdüren Çorum Belediyesi, okullarda öğrencilere atıkların çevreye verdiği zararları anlatarak bu bilincin oluşmasına katkı sağlıyor.


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, dünyanın her geçen gün bilinçsizce atılan atıklarla kirlendiğine dikkat çekti. Çorum Belediyesi’nin şehri temizlerken bir yandan da Çorum halkını bilinçlendirme adına yaptığı faaliyetlerin önemine de vurgu yapan Külcü, “Bir kadyumlu pil 600.000 litre suyu kirletmektedir. Bu da yaklaşık 11 kişinin su ihtiyacını karşılamaktadır. Bu piller toprağa atıldığında ise toprağı zehirleyerek bitkilere, canlılara ve doğaya zarar vermektedir. Belediyemizin bilinçlendirme çalışmaları sonucu şehrimizde öğrenciler doğayı korumak için seferber oldular ve her yıl yaklaşık 2800 kg atık pili toplayıp Belediyemize teslim ediyor. Çorum Belediyesi olarak da bu duyarlığı gösteren öğrencilerimize çeşitli hediyeler veriyoruz.” dedi.

Çorum Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen atık pil toplama kampanyalarına katkı sağlayan öğrenciler de bu tür etkinliklerin bir parçası olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Çevre bilincine sahip öğrenciler büyüklerine de çağrıda bulunarak dünyayı kirletmemelerini istediler. Öğrenciler, “Dünyamızı kirletmemek için ambalaj, plastik, cam ve pil gibi atıkları doğaya atmak yerine ayrıştırıcı kutulara atarak doğayı temiz tutabiliriz. Bu atıklar insanlara ve doğada yaşayan canlılara zarar vermektedir. Çöpleri çöp kutusuna, pilleri atık pil kutusuna atalım, yeşil dünyamızı hiç bozmayalım. Atık pilleri ayrı toplayalım, dünyamızın pili bitmesin. Defterlerimizi boşa harcamayalım. Bir defter bir ağaç demektir. Arkadaşlarımıza ve büyüklerimize çağrıda bulunuyoruz, sularımızın, çevremizin kirlenmemesi, daha fazla ağacın kesilmemesi için pilleri atık pil kutusuna, ambalajları da ambalaj kutusuna atalım." diye konuştular.


Son Güncelleme: 20.01.2017 16:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.