Av yasağı kalkıyor

Çorum'un da içinde bulunduğu bazı illerde av yasağı kalkıyor.

16 Ağustos 2019 Cuma 20:03
Av yasağı kalkıyor

Bilecik Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Derneği Başkanı Sezer Sargıl, yaptığı açıklamada 17 Ağustos 2019 tarihinde av yasağının kalkacağını belirterek, "Birbirini izleyen bir günden fazla süren avlanmalarda, avlanan av hayvanlarının avlaklarda ve av dönüşünde nakil vasıtası veya avcıların üzerinde taşınabilecek en fazla miktarı her bir avcı için yukarıda belirlenen bir günlük avlanma limitlerini aşamaz" dedi.
Sargıl yaptığı açıklamada, Marmara bölgesinde 17 Ağustos 2019 tarihinde bıldırcın, üveyik alakarga, küçük karga, ekin kargası, leş kargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacağını belirterek, "Alınan karar uyarınca genel ve devlet avlaklarında Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatiller de yaban domuzu avı için ise, ilave olarak Salı günü de av yapılabilecektir. Avcı başına bir günlük avlanma limitleri belirlenmiştir. Bu av sezonunda sadece Afyonkarahisar, Ağrı, Ardahan, Aksaray, Ankara, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çorum, Elazığ, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Malatya, Muş, Tokat, Eskişehir,Van ve Yozgat illerinde avlanacaktır. Avcıların av dönüşünde taşıyacakları av hayvanı miktarı da belirlenmiştir. Birbirini izleyen bir günden fazla süren avlanmalarda, avlanan av hayvanlarının avlaklarda ve av dönüşünde nakil vasıtası veya avcıların üzerinde taşınabilecek en fazla miktarı her bir avcı için yukarıda belirlenen bir günlük avlanma limitlerini aşamaz" dedi.
İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Enise Ağbal 2019-08-17 10:09:16

Allah belasını versin av yapanın da yaptıranın da.

Avatar
AVA KARŞI 2019-08-17 11:58:45

üzülerek okuyorum neyi avlıyorsunuz kardeşim doğada ne kaldı........