Avukatlığı böyle anlattı

Çorum Barosu Başkanı Av. Kenan Yaşar, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle düzenlenen yemekte mesleği özetledi.

06 Nisan 2019 Cumartesi 17:14
Avukatlığı böyle anlattı

Çorum Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle yemek verdi.

Programın açış konuşmasını yapan Baro Başkanı Kenan Yaşar, Türkiye’de avukatlığı satrancı zar atarak oynamaya benzeterek, “Bazen vezirsiz, kalesiz, filsiz mücadele etmeye çalışmaktır. Arada kalmama mücadelesidir. Hukukla müvekkilin, müvekkilinle vicdanın, vicdanınla hukuk arasında sıkışıp kalmamak için çabalayıp durmaktır. Olursa Allah’tan olmazsa avukattan anlayışına gülüp geçmektir. İğneyle kuyu kazmaktır” dedi.


Yaşar, Çorum Barosu olarak temel hak ve özgürlüklerin korunması, hukukun üstünlüğü için çalışmalarını etkin bir şekilde sürdürmeye devam edeceklerini bildirdi. 
Programda meslekte 35. yılını tamamlayan avukatlara plaket verilirken, stajını tamamlayan Av. Yaprak Erdoğan’a ise ruhsatı verildi. Genç Avukatlar Meclisi Başkanı Baki Kartancı da genç avukata hediye takdim etti.

Yemeğe Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Serdar Ceylan, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ve avukatlar katıldı.

İHA

Son Güncelleme: 06.04.2019 17:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.