Azerbaycan ekibine sevgi seli

Orman yangınlarına müdahale için yola çıkan Azerbaycan'dan 41'i itfaiye, toplam 55 araçla 306 kişilik ekip, Çorum'da karşılandı.

02 Ağustos 2021 Pazartesi 23:40

Türkiye'nin farklı noktalarında çıkan orman yangınlarıyla mücadeleye destek için Azerbaycan'dan 41'i itfaiye aracı olmak üzere toplam 55 araçla gelen 306 kişilik ekip, Çorum'dan geçiş yaparken sevgi seliyle karşılaştı.

Orman yangınlarıyla mücadeleye destek için Azerbaycan'dan 306 kişilik ekip Türkiye'ye geldi. 41'i itfaiye aracı olmak üzere toplam 55 araçla Sarp Sınır Kapısı'ndan giriş yapan ekip, yangın bölgesine giderken Çorum karayolunda Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla karşılandı. Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat ve il yönetim kurulu üyeleri, karayolu üzerinde yapılan karşılamaya katıldı. Çorum Belediyesi tarafından hazırlanan kumanyalar da Azeri ekibe dağıtıldı. Karşılama sırasında bir Azerbaycanlı askerin karayolunda namaz kılması duygulandırdı.

AZERBAYCAN’A SELAM OLSUN

"Azerbaycanlı kardeşlerimizin 'yettim kardaş' diye yola çıktığını görünce tüm ülkemizde bir heyecan oluştu" diyen Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, "Çorum’da da büyük bir heyecan oluştu. Geldiğinizi duyunca sizi karşılamak, 'tek millet iki devlet' sözünü size söylemek, Azerbaycanlı kardeşlerimizi ne kadar sevdiğimizi, azad Karabağ'ı ne kadar çok sevdiğimizi söylemek için geldik. Ne zaman sıkıntıdaysak 'biz yettik kardaş' diye sizi bekliyoruz. Ne zaman siz sıkıntıda olursanız ölümüne, şehadeti göz önüne alarak Azerbaycan'a gelmeye her zaman hazırız. Tüm Azerbaycanlı kardeşlerimizi öz kardeşimiz olarak görüyor ve seviyoruz. Azerbaycanlı kardeşlerimize selam olsun"dedi.

ALLAH BİRLİĞİMİZİ BOZMASIN

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı da, "Biz tek devlet iki millet dedik. Azerbaycanlı kardeşlerimize zor zamanlarda bizi yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum. Sevgilerimizi saygılarımızı gönderiyoruz. Biz kardeşiz, oradaki kardeşlerimizin başı dara düştüğünde biz burada hazırız. Biz de burada sıkıntıya düştüğümüzde Azeri kardeşlerimiz bizimle. Allah birliğimizi dirliğimizi bozmasın. Selam ve hürmetlerimizi iletiyoruz" diye konuştu.
Azerbaycan'dan gelen İtfaiye ve Arama Kurtarma Başkanı Elxan Bedelov, Türkiye'ye 306 personel ile yardım için geldiklerini belirterek, her zaman Türkiye'nin yanında olduklarını ve her zaman da yanında olacaklarını söyledi.


İHA

Son Güncelleme: 03.08.2021 12:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
DUYGU 2021-08-03 09:21:09

Ya siz şakamısınız o insanlar yangın söndürmek için gelmişler hızlı bir şekilde olay yerine ulaşmaları gerekirken durdurup çiçeklerle karşılıyorsunuz fotoğraf çektiriyorsunuz bırakın gidecekleri yere bir an önce yetişsinler.Yangını söndürüp işleri bittikten sonra dönüş yolunda çiçeklerle karşılayın

Misafir Avatar
Reklamın iyisi ve kötüsü olmaz 2021-08-04 15:39:32 @DUYGU

Bakan ne dedi.Bu yerleşim alanları belediyelere ait olduğu için ormanların yanmasına müsaade ettik şeklinde konuştu.Ormanların yanmasına müsaade ediliyorsa,karşılama ve uğurlama da zaman sınırı yok.Yeter ki reklam yapsınlar.Zaten ilk seçimde gidiciler.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Cuma Ali 2021-08-03 08:54:21

Bir foto uğruna, en az 1 saat zaman kaybettirdiğiniz için mutlumusunuz! 1 saat erken gitse belki bir canlı kurtarılacak, belki bir ev kurtarılacak.

Avatar
Bay bilen.! 2021-08-03 10:16:57

Adamları bırakın da işlerine baksinlar! Dönüşte konaklar da saz çalip ugurlarsiniz!

Avatar
Dogru 2021-08-03 10:44:10

Karsiladiniz.Bol bol demeç ve foto verdiniz.Sarp sinir kapısından Çorum'a gelene kadar kaç ilden geçtiler hangi illerde böyle karşılama ve oyalama yapıldı.KEvet bunlar kardeşimiz tamam bu kardeşlerin Türkiye'nin kardeşlerini de böyle onure etsek.Çorum belediyesi yangına ekipler gönderdi.Aynı hassasiyeti onlara gösterebil dik mi.Yolda namaz kılan kardeşimize seccade almadan yola çıkmış.Bir seccade hediye edemediniz mi Bundan sonraki namazlarını seccade de kılsın diye...Kimseyi eleştiriyorum.Sadece celiskilere uzuluyorum

Avatar
Köy yanarken ... saçini tararmiş 2021-08-03 12:33:51

Bu firsati kacirirlar mi? İsleri gücleri şov yapmak, Corumdaki Akepee zihniyetinin. Yanginzedelerin kafasina çay atanin adamlarindan ne beklenir ki? Hatta en guzel söz "Köy yanarken ..... saçini tararmiş"

Avatar
Odun 2021-08-03 23:22:14

Çaldığınız her saniyede yanan ağaçların vebali üzerinize olsun Ahlatçı efendi

Avatar
Secaatin gül 2021-08-03 23:29:36

Hayvan koruma derneği açılışında Çorum'da kurban kesen ekip bunlar sanırım

Avatar
Çorumlu 2021-08-04 10:55:03

Allah akıl fikir versin. Bunlar Çorumu yönetiyorlar. Çorumun durumu ortada, insanların uyanması gerekiyor. Seçtiğiniz yöneticileri görün. Çorumu uyutuyorlar. Uyumaya devam Çorum.....

banner165