Azerbaycan’la ilk temas

Cahit Bağcı’nın Azerbaycan Bakü Büyükelçisi olarak atanmasının ardından Çorum’dan bölgeyle ilk temas kuruluyor..

09 Ekim 2021 Cumartesi 12:21
Azerbaycan’la ilk temas

Çorum eski Milletvekili Maaarif Vakfı yöneticisi Doç. Dr. Cahit Bağcı’nın Azerbaycan Bakü Büyükelçisi olarak atanmasının ardından Çorum’dan bölgeyle ilk temas kuruluyor.

Çorum Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl işgal altındaki Karabağ bölgesinde bulunan Fuzuli kenti ile kardeş şehir olmasının ardından iki şehir arasındaki ilk somut adımlar atılmaya başlandı.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, kadim bir Türk yurdu olan Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Fuzuli kenti ile kardeş şehir olduklarını ve bu kapsamda 4-9 Kasım tarihleri arasında bu kenti ziyaret ederek, gerekli işbirliği protokollerini imzalayacaklarını söyledi.

Aşgın, 8 Kasım tarihinin aynı zamanda Karabağ bölgesinin Ermenistan işgalinden kurtuluşunun birinci yıldönümü olduğunu da belirterek, orada düzenlenecek olan kutlama törenlerine de katılacaklarını bildirdi.

Aşgın’la birlikte Azerbaycan’a gidecek heyet arasında Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, AK Parti Belediye Meclisi üyeleri Bilal Selman Özünal, Murat Kılıçlı, Bülent Özdoğan, Muhammet Fatih Temur, CHP Belediye Meclisi üyeleri Nazik Bulut, Erkan Özbal, Hüseyin Gazi Uysal, MHP Belediye Meclisi üyeleri Selim Güloğlu, Halil İbrahim Özcan, Strateji Geliştirme Müdürü Talat Tekin ve Belediye Basın Birimi’nden Enis Tekinasa da yer alıyor.

Son Güncelleme: 09.10.2021 19:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.