Azimli’den sıcağı sıcağına açıklama

Bir kitabında peygamberimize yönelik ifadelerinden dolayı hakkında soruşturma başlatılan Prof. Dr. Mehmet Azimli'den sıcağı sıcağına açıklama geldi.

08 Şubat 2022 Salı 19:05
Azimli’den sıcağı sıcağına açıklama

Hitit Üniversitesi Çorum İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Azimli, 2008 yılında yayımladığı “Siyeri Farklı Okumak” isimli kitabı hakkında sosyal medya mecralarında yapılan paylaşımlar ve iddialar üzerine Hitit Üniversitesi’nin başlattığı soruşturmanın ardından açıklama yaptı.

Azimli, ‘Zaruri Açıklama’ başlığında sosyal medya hesabından sıcağı sıcağına yaptığı paylaşımda, “Siyeri Farklı Okumak” isimli kitabı hakkında ortaya atılan iddiaları iftira olduğunu savunarak; “Hz Peygamber'in annesi, babası, dedesi, nenesi, büyük dedeleri ve 6. kuşaktan Kusay'a kadar hepsi bellidir ve nikah usulü yoluyla evlenmişlerdir. 30 yıllık akademik hayatımda bu düşünce dışında farklı bir şey düşünmedim, konuşmadım, yazmadım."dedi.

2008'de basılan kitabının ilk baskılarında bulunan ve okuyucularını rahatsız ettiğini sonradan anladığı bir ifadeyi 5. baskıda kaldırdığını belirten Azimli, iki gündür ilk baskının içeriği ve sonraki baskıların kapağını kullanarak kendisine saldırıldığını, hiçbir zaman düşünmediği şeylerle itham edildiğini ifade etti. Kitabının ilk baskısındaki rahatsız eden ve kastı aşan ifadelerinden dolayı özür dileyen Azimli, son iki gündür annesine ve şahsına hakaret ve ölüm tehditleri yapanlar için özrünün geçerli olmadığını kaydetti.

İşte Azimli'nin açıklamasının tam metni:

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
okur 2022-02-09 08:31:13

hocam kim bilir hangi cübbelinin damarına bastın ki düzeltilmiş bir yayının 2008 deki haline dönüp sizi hedef tahtasına oturttular. way ülkemin haline

Avatar
HAS ÇORUMLU 2022-02-08 20:51:25

Sen nasıl bir ilahiyatçısın böyle ya.Ne demek 2008 yılında bu ifadeleri kullanmışsın ve kitabını okuyanlar bu iftiralarını farketmiş.Neymiş sonraki baskılarda bu ifadeleri kaldırmış mış.Yazıklar olsun.Derhal görevine son verilmeli.

Avatar
Mustafa 2022-02-08 22:35:04

Akletmeyen düşünmeyen Sorgulamayan araştırmayan izansız fikirsiz algı ve idrak yetisine sahip olmayanların çoğunluğunun sesi çıkmıyor ihtilafa sayalım anlayış hükmüyle mi tasavvuf cemaatlerinin Kuran’a müdahil anlamlandırma çabalarına kaidelerine yerleştirilen söylem metod eylemlerine söz edilmiyor ne için çoğunluk veya politik baskınlıklardan dolayı mı, neredeyse bütün cemaatler STK’lar platformlar kin nefret kusuyor da haklılık haksızlıklarını tartışmıyorum konu edinmiyorum lakin kendilerine sanatçı diyen zevatlar islama insanlara inanç sistemlerimize güya kimlikleri nezdinde her türlü iğrençlikleri zerkediyorken bu kadar kalkmıyor yumruklar havaya neden iktidar içtihadı sanatçıdır hükmü ile perçinlendiği için mi ya ideolojik putperestlerden gelen kutsallarımıza yapılan küfürler hakaretler için ne demeliyiz susacağız Da ne için Allah için mi buğz için mi toplumsal birlik için mi hükümleri veren kafalar ise nefsinize yeniliyorsunuz ne vicdani ne mantıki adaletiniz yok kafirler gürûhu müslümanların izzetine şerefine Bütün kutsallarına küfrediyor Hakaretler ediliyor zulmediyor yakılıyor yıkılıyor katlediliyor ama gerek lisanen gerek ilmen gerek aklen gerek kalben gerek fiilen gerek toplumsal gerek ekonomik gerekse politik konjonktürel nedenlerle susuluyor ve hiç kimse hiç bir kimseye karşı adaletli davranmıyor

Avatar
SORUMLU 2022-02-09 08:28:29

İ.H.H ya getirme bunu bir daha selim efendi

Avatar
Yavuz ademoğlu 2022-02-09 22:17:06

Alçaklığın okulu yok.karakter yoksa,okula gidincede diplomalı alçak olursun.övmeyle kamufle ettiğin subliminal mesaj münafıklığın alametlerindendir.akademik dil,bilim dili ve ahlaki bumu yani.

Avatar
GÖREN GÖZ 2022-02-09 10:33:58

işte bu alttaki yorıma bak seviyeni bil müslüman . müslüman müslümana saldırmaktan bir tek kafir ile cihat etmekten aciz. peygamberi yüceltene laf sokacağına ,peygamberine hakaret edene yiyorsa reddiye yazın hatta topluca yazın prof olduğunuzu bileyim, cübbeli ye laf atan odun da aynı kafada,

Avatar
Serhat 2022-02-09 20:48:15

Mehmet Azimli denilen Prof bozuntusu şarlatanı anladık da, Okur rumuzu ile yorum yazan ağmalı anlamadık. Sen HANGİ dindensin? Azimli şarlatanı Şeytanın Avjkagıdır. Zira Ebucehil bile Peygamberize bu çirkin iftirayı ve hakareti yapmamıştır. Bu İsminden bile utanmayan Azimli denilen şarlatan belli ki islam düşmanlığı yapmakta, yahudi ve hristiyanları bile geride bırakmaktadır. Bu hakkında tüm Müslümanlar dava açsın. Azimli densizini kınıyor ve lanetliyorum…

Avatar
Vatandaş 2022-02-09 23:51:19

Özrü kabahatinden büyük, bu nasıl bir anlayış.