'Bağımlı olma, özgür ol!

Çorum Kent Konseyi Çalışma Grubu'nun 2016 yılı faaliyetleri kapsamında düzenlenen "Bağımlı Olma, Özgür Ol" konferansına katılım yoğun oldu.

14 Mart 2016 Pazartesi 15:41
'Bağımlı olma, özgür ol!

Çorum Kent Konseyi Gençlik Meclisi Halkla İlişkiler Çalışma Grubu'nun 2016 yılı faaliyetleri kapsamında düzenlenen "Bağımlı Olma,Özgür Ol" konferansına katılım yoğun oldu.

Kent Konseyi'nden yapılan açıklamaya göre, Çorum Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan'ın da katıldığı konferansta Çorum Özel Hastanesi Psikoloğu Oğuzhan Cevizci Bağımlılığı anlattı.

Cevizci : Bağımlılık; günümüzde kişinin yaşam kalitesini düşüren, çevresine olan ilgisini azaltan bir çoğu sağlık problemleri ve ölüm ile sonuçlanan iradesiz davranışların tümüdür. Genellikle gençlerimizin yaşadığı bu problemden dolayı Çorum Özel Hastanesi Psikoloğu Oğuzhan Cevizci Cumhuriyet Anadolu Lisesinde "Bağımlılıklar ve Kurtulma Yolları" konulu bir konferans verdi. Yoğun ilginin olduğu konferansta Cevizci, kullanılan maddelere ya da teknolojiye genellikle sosyal ortamlarımızın baskısı sonucu başladığına değindi.  Özellikle sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerin genellikle ergenlik ve genç yetişkinlik dönemlerinde kullanılmaya başlandığını aynı zamanda bu dönemlerde sürekli fiziksel ve psikolojik olarak maddeye bağlı kalındığı hakkında detaydı bilgi verdi. Özellikle gençlerin arkadaş çevrelerinde "bir kereden bir şey olmaz", "dene hiç bir sıkıntın kalmaz" veya "sen korkaksın yapamazsın" gibi baskıcı cümleler ile kişinin maddeye başlaması sağlanmaktadır. Bunun akabinde kişi o maddeye bağlılığı sonucunda çeşitli ağır sağlık problemleri ve ölümle sonuçlanan durumlar yaşayabilir. Cevizci bunların dışında özellikle günümüzdeki en büyük problemin teknoloji bağımlılığı olduğunu, kullanılan sosyal medyanın aile içi bağları, sosyal dayanışmaları ve farkındalıkları azalttığını, gelecek nesillerin daha çok bağımlılık yaşadığına değindi. Cevizci son olarak bu tür çalışmaların aileler ve bireylere yapılması gerektiğinin faydaları üzerinde durdu,

Son Güncelleme: 09.08.2018 20:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.