Bağımsız birey, sağlıklı toplum

Aktif Eğitim Sen ‘Bağımsız Birey, Sağlıklı Toplum’ eylem planı hazırladı.

17 Mart 2015 Salı 11:32
 Bağımsız birey, sağlıklı toplum

Aktif Eğitim Sen ‘Bağımsız Birey, Sağlıklı Toplum’ eylem planı hazırladı.

Aktif Eğitim Sen İl Temsilcisi Adem Yücel’in verdiği bilgiye göre, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla yürütülecek eylem planı, başta eğitim ve sağlık çalışanları olmak üzere, kamuda ve özelde ilgili olan herkes sürece dahil edilerek  ‘bağımlı" veya ‘yatkın’ olduğu değerlendirilen öğrenim çağı çocuklarının ve ailelerinin bilinçlendirilmesini, böylece de en sağlam şekilde korunmaya alınmasını içeriyor. 

Yine eylem planı kapsamında yürütülecek eğitim çalışmalarıyla, eğitimcilerin ve sağlık çalışanlarının, zararlı alışkanlık ve bağımlılıklara karşı en etkili şekilde nasıl mücadele edebilecekleri hususunda donanımlarını geliştirmeleri sağlanacak, bu konuda toplumda farkındalık oluşturacak çok sayıda eğitici ve gönüllüler yetiştirilecek.

Emniyet birimleri, çeşitli üniversiteler ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek olan çalışmalar, genel merkez ve şubeler eliyle yürütülecek.

Bir yandan zararlı alışkanlık ve bağımlılıklara karşı bireyler, aileler bilinçlendirilirken, diğer yandan aynı bireylerin sosyolojik buhranlara sürüklenerek gelecekte benzer tuzaklara düşmesini önleyebilmek amacıyla, toplumda insan ilişkileri ve aile yapısında görülen dejenerasyonları telafi etmeye yönelik de çalışmalar gerçekleştirilecek. Bu konuda özellikle ülke genelindeki Sendika şubeleri ve temsilcilikler mahalle mahalle, hatta ev ev çalışmalar yürütecek.

Kötü alışkanlıkların terk ettirilmesi ve toplumun bağımlılıklara karşı korunmasına yönelik çalışmalar yalnızca bunlara karşı bilinçlendirmekle sınırlı kalmayacak. Eylem planı kapsamında aynı zamanda tehdit ve tehlike altındaki gençler kendine güveni ve saygısı olan, sağlıklı sosyalleşmiş, zararlı alışkanlıklar yerine hayatını zenginleştiren sağlıklı alışkanlıklar edinmiş bireyler haline gelmelerine yardımcı olacak uygulamaları da içeriyor. Bu amaçla da çocuklara, gençlere ve ailelerine yönelik eğitim programları, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler gerçekleştirilecek.

‘Bağımsız Birey Sağlıklı Toplum’ projesi ile ülke genelinde ‘kötü alışkanlık düzeyinde bağımlı ve bağımlılık riski taşıyan çocukları, gençleri ve ailelerini bilgilendirici ve eğitici çalışmalar’ içeren stratejik eylem planı hazır.







Son Güncelleme: 17.03.2015 11:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.