Bakan'a sorulacak çok şey var

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu'nun Çorum ziyareti önemli

22 Şubat 2019 Cuma 00:57
Bakan'a sorulacak çok şey var

MUSTAFA DEMİRER

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yarın(cumartesi günü) Çorum’a geliyor. Sabah başlayıp akşama kadar devam edecek yoğun bir programı var.

Bu arada Bakan Kasapoğlu’nun AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın’ın Marmara Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptığı dönemden sınıf arkadaşı olduğunu hatırlatalım.

Hazır Gençlik ve Spor Bakanı seçim önü memlekete gelirken, Çorumlu’nun beklentisi olan bazı talepleri de dillendirmekte fayda var.

ŞEHİR STADI

Çorum Belediyesi tarafından Çevre Yolu’nda yapımı tamamlanan Şehir Stadı ile İskilip Yolu üzerindeki Spor Salonu’nun bakanlığa devri gündemde mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum mitinginde Kentpark’tan millet bahçesi olarak bahsedince, Belediye Başkanı Zeki Gül Kentpark’ın Millet Bahçesi olacağını açıkladı.

Siyasetin yerel aktörleri, yine Bakan Kasapoğlu ile yaptıkları son görüşmede, yeni stadyum ve spor salonunun bakanlığa tahsisi karşılığında Çorum Belediyesi’ne devredilecek mevcut Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu ve müştemilatının Kültür Merkezi olmasının düşünüldüğünü ifade etmişti. Bu düşünce geçerliliğini halen koruyor mu? Yoksa söz konusu alan, şu an yürürlükteki imar planındaki gibi yüksek katlı rezidans (20-25 kat) ve ticaret merkezi mi olacak? Malum, genel ekonomik dalgalanmaların da verdiği etkiyle Çorum Belediyesi’nin mali durumu çok iyi değil. Hal böyle olunca stadyum ve spor salonu yapımı için Çorum Belediyesi’nin bütçesinden yapılan harcama Gençlik  ve Spor Bakanlığı’nca geri iade edilecek mi?

YÜZME HAVUZU

Olimpik Yüzme Havuzu teknik inceleme nedeniyle bir süredir kapalı. Hitit Üniversitesi’nin havuzla ilgili raporu bekleniyor. Rapor sonucuna göre onarım için muhtemelen ödenek temini ve ihale aşaması gerçekleştirilecek. Başta gençler ve çocuklar olmak üzere Çorumlu için önemli bir ihtiyaç haline gelen yüzme havuzunun açılmasının hızlandırılması için Bakan’dan talepte bulunulamaz mı?

ÖDENEK YETERSİZLİĞİ

Antrenörlerin hemen hepsi hem malzeme hem de maçlara giderken ödenek yetersizliği sıkıntısı çekiyor. Bu durum belki yurt genelinde olsa da, problem olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca antrenörlerin antrenör salonu ihtiyacının giderilmesi için yeni yapılan spor salonunun bir an önce Çorum Belediyesi’nden Gençlik Spor’a devri gerekiyor.

KYK BİNASININ HASTANEYE DEVRİ

Yeni değişiklikle Kredi Yurtlar Kurumu Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlandı. İllerde de KYK’nın tüm yurtlarının yönetimi Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü’nün sorumluluğunda bulunuyor. Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hemen yanı başındaki KYK Öğrenci Yurdu’nun Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi, söz konusu binada Psikiyatri Servisi ve Kanser Teşhis ve Tedavi Merkezi kurulması sözü verilmiş, 3-5 ay ileriye randevu verilebilen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi’nin de yatak kapasitesinin genişletileceği taahhüt edilmişti. Siyasetin yerel temsilcilerinin verdiği bu sözlerden Sağlık ve Gençlik Spor Bakanlıkları arasında yapılan girişimlere rağmen müspet sonuç alınamadı. KYK binasının hastaneye devri konusunda hatırlatmada bulunmanın tam zamanı değil mi?

Okurlardan gelen iki talep ise, Ortaköy İlçe Stadı'nın ne zaman hayata geçirileceği ve merkeze bağlı Boğabağı Kros Parkuru'nun akıbeti...

Son Güncelleme: 23.02.2019 13:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2019-02-22 08:21:41

Mustafa bey bu sorunların çoğunu 15 yıldır il müdürü olarak görev yapan arkadaşşşş çözememiş, bence en büyük sorun bu, siz bakan beye bence bunu da sorun!!!

Avatar
Ahmet 2019-02-22 13:08:41

Oyunu hep beraber bozacaz, bize saldıran tüm dış sebze güçlerini, dolar baronu petrolcüleri hep beraber yıkacaz. Bizi kıskananların hepsini bozguna uğratıcaz. Almanya bile şaşıracak liramızın Euro karşısındaki yükselişine. Damat bakanımızın ekonomi politikaları düş güçleri bozguna uğrattı. İskilip-tosya yolunun da bitmesi lazım.

Avatar
---- 2019-02-22 10:09:24

HASTANENİN YANINDAKİ YURDU KYK VERMEMİŞ RED CEVABI VERMİŞLER

Avatar
Çorumlu19 2019-02-22 19:17:35

Tayyip Bey ‘Havalimanını yaptıktan sonra turizm sıçradı diyor!!!’ Muğla’da öyle olmuş..
Yarın Yozgat’a inen turistler ordan gelir bizim Hitit’e..

Avatar
Çorumlu19 2019-02-22 19:19:19

Tokat’ta da Ballıca Mağaralarında sıçrama olur artık havaalanından sonra.

Avatar
ortaköylü 2019-02-22 14:50:39

Mustafa bey sana zahmet şu yılan hikayesine dönen ortaköy stadınıda bi sorsanız çorum sadece merkezdenmi ibaret.

Avatar
Adil 2019-02-22 10:37:41

Gelinde siz çözün bari yapılanları görün birde hep yapilamayani değil ülkenin durumuna bakın ihale edilecek işler bile iptal ediliyor ülkede