Bakan Çorum’u örnek gösterdi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Çorumlu şehit asker Hidayet Tomak’ın cenaze merasimine katılan Çorumlular’ı örnek gösterdi

31 Mart 2018 Cumartesi 23:00
Bakan Çorum’u örnek gösterdi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Çorumlu şehit asker Hidayet Tomak’ın cenaze merasimine katılan Çorumlular’ı örnek gösterdi.

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki makam odasında teröristlerce şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz, ölümünün 3. yıldönümünde memleketi Mersin'de 3 bakanın katıldığı programla anıldı.

Mersin İmam Hatip Lisesi mezunu olan Savcı Kiraz için Akdeniz İmam Hatip Okulları Mezunları Mensupları ve Muhipleri Derneği (AKİMDER) tarafından Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma etkinliğine Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın yanı sıra şehit savcının babası Hakkı Kiraz ile 15 Temmuz şehidi Erol Olçok'un eşi Nihal Olçok'ta katıldı.

Anma programında konuşan Milli Eğitim Bakanı ismet Yılmaz, bu milletin evlatlarına değerler eğitiminin en güzelinin verildiğini söyledi.

Konuşmasında, 'eğitime çok şey yapıyoruz ama değerler eğitimini veremiyoruz' şeklindeki eleştirilere de yanıt veren Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Dün Çorum'da küçük bir köydeydik. Nüfusu 300 kişi bile değildi. Ama araçlarının kuyruğu 5 kilometreye kadar uzamış 15 bin kişi ile şehit cenazesini kaldırdık. Sordum, 'bunları tanıyor musunuz' diye, hiçbirisini tanımaz. İnsan yağmur yağarken tanımadığı kimsenin cenazesine neden katılır? Tek bir sebep var, işte bu milletin her bir bireyine değerler eğitiminin verilmiş olmasıdır. Eğer bu değerlen eğitimi verilmeseydi, bir cenazeye bu kadar kalabalık katılmazdı. Yol çamur, hava yağmurlu. Ama 7'den 77'ye herkes oradaydı. Yine bu ülkenin evlatlarına değerler eğitimi verildi. 15 Temmuz'da biz bunu gördük. Bir eşkıya çetesi bu milletin hakkına, hukukuna, evlatlarının geleceğine saldırdıklarında 7'den 77'ye sokağa çıktı. Allah'a hamdolsun, biz evlatlarımıza değerler eğitimi veriyoruz. Birçoğumuz sokaklarda yere düşmüş altını alıp götürüp sahibine teslim ediyor. Bu da değerler eğitimin bir başka halidir. Yağmur altında İstiklal Marşı'nı duyunca çakılı kalanlar da bu değerler eğitiminin bir örneğidir."

Son Güncelleme: 01.04.2018 11:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.