Bakan'dan Çorum paylaşımı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Guınness Rekorlar Kitabı’na adını yazdıran Çorum’da dikilen fidanların geleceğe nefes olmaya başladığını duyurdu.

14 Mayıs 2020 Perşembe 11:06
Bakan'dan Çorum paylaşımı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bakanlığının öncülüğünde ‘Geleceğe Nefes Ol’ kampanyası kapsamında bir saat içinde rekor fidan dikimi yaparak Guınness Rekorlar Kitabı’na adını yazdıran Çorum’u paylaştı.


Bakan Pakdemirli, sosyal medya hesabı twitter’dan fidan dikim alanından görsellerle birlikte yaptığı paylaşımda, “Çorum’da bir kaç saat için Kırdığımız '1 saat içinde en fazla fidan dikme rekorunu' hatırlıyor musunuz? O fidanların hepsi yeşermeye, #GeleceğeNefes olmaya başladı.” ifadelerini kullandı.


Bilindiği üzere 11.11.2019 Pazartesi günü saat 11.11'de 81 ilde aynı anda   fidan dikim etkinliği gerçekleştirilmiş, organizasyonun en önemli noktalarından biri de Çorum olmuştu. 301 bin 111 fidanı toprakla buluşturan Çorum, daha önce 232 bin 647 adet fidan ile Endonezya'ya ait olan ‘1 saatte en fazla fidan dikme’ dünya rekorunu kendi adına yazdırmıştı. Çorum Guinness Rekorlar kitabına adını altın harflerle yazdırmıştı.

Son Güncelleme: 17.05.2020 01:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat kara 2020-05-16 23:44:06

Ben bir tarımcı olarak bu haberlere şaşırıyorum. Nereye diktiniz bu kadar fidanı. Fidanda değilde yalan da rekor kırdınız