Bakan tarih verdi, 2021'de bitecek

Çorum Tapu ve Kadastro Binası için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarih verdi

22 Temmuz 2020 Çarşamba 16:52
Bakan tarih verdi, 2021'de bitecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çorum Tapu ve Kadastro binası için tarih verdi. Bina 2021 yılında bitecek.

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Milletvekili Oğuzhan Kaya ile birlikte tapu ve kadastro müdürlüğü hizmet binası ile ilgili yaşanan sıkıntının giderilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüştü.

Görüşmeye dair bilgi veren AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum Tapu ve Kadastro Müdürlüğü hizmet binasının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile imzalanan protokol gereği 3 Ocak 2018 tarihinde7 milyon 195 bin TL bedel ile Çorum Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ihale edildiğini hatırlattı.

Yüklenici firmanın kendisinden kaynaklı sebepler nedeniyle ihalenin ilgili kanun gereği sözleşmesinin feshedildiğini belirten Milletvekili Ceylan, 1 milyon 874 bin 424 TL harcama yapılan bina inşaatının maliyet hesaplarına göre yüzde 22,63 seviyesinde olduğunu hatırlattı.

Temel, bodrum, zemin kat ve birinci normal kat betonarme imalatı tamamlanan binanın yeniden ihale edilmesi için girişimlerde bulunduğunu aktaran Milletvekili Ceylan, konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a anlattığını bildirdi. Bakan Kurum’un da ilgili kişilere gerekli talimatları verdiğini söyleyen Milletvekili Ceylan, yeniden ikmal ihalesine çıkılarak işin tamamlanması için gerekli yaklaşık maliyet hesaplarının yapılarak, gerekli ödenek ihtiyacının Tapu Kadastro Genel Müdürlüğüne iletildiğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce iletilen bu ödenek ihtiyacı doğrultusunda, yatırım programında yer alan ödeneğin ve mevcut projelerinin revize edilmesine müteakip, en kısa zamanda tamamlama ihalesine çıkılacağını bildiren Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Tapu ve Kadastro Hizmet binasının 2021 yılının ilk 6 ayı içerisinde tamamlanarak hizmete açılmasının planlandığını kaydetti.
 

Son Güncelleme: 22.07.2020 18:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kenan 2020-07-22 20:46:06

Kentsel dönüşüm anlatılmalı belediyede bir birim ma danışmanlık yapmalı. inyaat artarsa.iş.aş olur. haneket olur ticaret olur. Gelir artar.

banner165