Bakan tarih verince…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çorum'un hızlı demiryolu için tarih verdi, eleştiriler art arda geldi.

29 Temmuz 2020 Çarşamba 15:15
Bakan tarih verince…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Amasya çevre yolu açılışında bakanlığının bölgesel yatırımlarına ilişkin yaptığı paylaşım dikkat çekti.
Bakan Karasimailoğlu’nun söz konusu paylaşımda 384 kilometre uzunluğundaki Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale Hızlı Demiryolu’nun bitiş tarihini 2020 olarak belirtmesi eleştirileri de beraberinde getirdi.
İyi Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Çorum’un demiryoluna kavuşacağı tarihle sosyal medya hesabından ironi yaparak, “Müjdemi İsterim Çorumlu hemşerim; Ulaştırma Bakanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır, sağolsun. Amasya’dan bizlere mesajlar verdi, demiryolumuzu 5 ay gibi kısa sürede bitireceğini, 2020 bitiş tarihi verdi. Teşekkürler çabalarımızın haklılığını gördük.” ifadelerine yer verdi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun hızlı demiryolu paylaşımına sosyal medyadan da eleştirel yorumlar yapıldı.

BAKAN ÇORUM’A MÜJDEYİ VERDİ AMA…
İyi Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, sosyal medya paylaşımının ardından yazılı bir açıklama yaptı.
Türkiye'nin sayılı sanayi şehirlerinden biri olan Çorum'un en hayati konusu olan havaalanı ve demiryolunun yıllardır yapılan açıklama, proje ve iktidar reklamlarına rağmen bir türlü gerçekleşemediğini vurgulayan Özsaçmacı, "Çorum bölgenin ve Türkiye'nin en önemli sayılı sanayi şehirlerinden biri. Şehrimizde bulunan üretime artı değer sağlayan işletmelerimizin en önemli sorunu nakliye hizmeti. Sanayi şehrimiz Çorum'da yer alan işletmelerimizin hammaddeye kolay ulaşabilmesi ve ürettiği ürünleri hızlıca transfer edebilmesi için bu şehre demiryolu şart. Bu şehre artı değer sağlayan işletmelerimiz uluslararası pazarda karayolu nakliyesi ile kendilerine yer kapmaya veya yerlerini kaybetmemeye çalışıyorlar. Çalışan, üreten ve ihraç yapan Çorum'a demiryolu neden lüks görünüyor?" dedi.
Devlette devamlılığın esas olduğunu belirten Bekir Özsaçmacı, İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat’ın 2020 yılı içerisinde verdiği soru önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının verdiği cevapta, 100 km. lik Çorum-Kırıkkale demiryolu hat çalışmasının etütü yapılıp proje çalışmalarının tamamlandığı, 93 km.’lik Merzifon-Çorum hattının ise proje ve etüt çalışmalarının devam ettiği, 2020 yılının 4. çeyreğinde proje ve etüt çalışmasının bitirilmesinin hedeflendiğinin kendileri ile paylaşıldığını söyledi. Söz konusu çalışmaların 2020 yılı içinde tamamlanması ile yatırım programına teklif edileceğini bildiren Özsaçmacı, “Sayın Bakanımız Adil Karaismailoğlu, sanıyorum ki proje ve etüt tarihini açıklamaya çalıştı” dedi.
Çorum havaalanı içinde yine Bakanlıktan aldıkları cevabı paylaşan Özsaçmacı, “Bakanlığa havayolu ve demiryolunu sorduk, Bakanlık tarafından bize verilen cevapta Çorum’a havaalanı yapılmayacağını, Türkiye Hava Ulaşımı Edütü tarafından yapılan çalışmalarda Çorum’un yolcu beklentisi ve trafik öngörülerin yetersiz olduğu bilgisi verildi” dedi.

Son Güncelleme: 04.08.2020 15:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tolga 2020-07-29 19:36:59

Hızlı tren çorumun herşeyi... daima gündemde tutulmalı... daha çok baskı yapmalıyız...

Avatar
Vatandaş 2020-07-29 17:02:11

Ankara Kırıkkale Çorum Samsun. güzergahı dümdüz aazi müsaid.
NEDEN NEDEN ÇORUM PAS GEÇİLİYOR.
İSTEMESİNİ Mİ BİLMİYORUZ!!!!
NEDEN?????

Avatar
Ah et 2020-07-30 08:44:21

Yalan ağızlarına yuva yapmış ne yani nasıl olsa inanan çok bunlara yalan söylemekten niçin çekinsinler. At yalanı seveyim inananı

Avatar
merhaba 2020-07-29 22:34:14

Niye şaşırıyoruz.Çok evhamlisiniz.Ne dediysek zamanla gerçekleşecektir.Önce hayal edeceksin.vizyonun olacak sonra gerisi yavasyavas gelir.

Avatar
xyz 2020-07-29 22:42:52

Allah Allah

Avatar
ÇOK HIZLI 2020-07-30 12:40:54

Bakanım amsyanın demiryolu 1927 de yapılmış. siz 2020 yılındasınız hala çorumdan bir ray sesi duyamadık. havaalanına gelince üzülerek söylüyorum mümkün değil mucüze standartlar gereği çok zor. sadece 2 şartla kısa zamanda yapılır. hemde 1 yıl gibi kısa zamanda 1.cisi Sn. Cumhurbaşkanı isterse 2.si Sn. Amasyalılar isterse onun dışında çok zor. Sn. Çorumlular ve Sn. Siyasetçilerimizin istemesi yetmiyor. Nedenine gelince şehir nufusu hava trafiği , en yakın havaalanı mesafesi ve trafiği devletimiz de bir nevi haklı istatistik olarak yetersiz olan işler yapmamalı. ancak hızlı tren kesinlikle bir an önce yapılmalıdır.

Avatar
Çorumlu seçmen 2020-07-30 14:49:12

Yozgat yolcusu havaalanı için yeterli demek ki. Çorum'un yediği kazıkları bakıyorum da sadece İyi Parti İl Başkanı gündeme getiriyor, şimdi bir sonraki seçimde İyi Pati'ye oy atmasak ayıp değil mi?

Avatar
Bekir 2020-07-30 23:50:23

Yozgat ve Amasya havaalanlarına talim et Çorum onlar yeterli il sen yetersiz köysün