Bakan’dan Çorum’a teklif

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tek isteğinin organik bal üretimi yapılması olduğunu...

23 Ekim 2014 Perşembe 16:22
Bakan’dan Çorum’a teklif


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tek isteğinin organik bal üretimi yapılması olduğunu belirterek, bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını açıkladı. 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hitit Üniversitesi’nin Kuzey Kampüsü’nün temel atma töreni ve akademik yıl açılışı için Çorum’a geldi. İlk olarak Çorum Valiliğini ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada gazetecilerle bir araya gelerek bakanlığın çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

2007 yılında Çevre ve Orman Bakanı olduğu dönemde arı üreticilerinin kendisinden sürekli randevu talebinde bulunduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, “Bal ormanı hikayesini anlatayım. Arıcılar sürekli benden randevu istiyorlardı. Kardeşim bizim sizinle işimiz yok işim başımdan aşkın diyorum ama çok önemli deyince arıcıları çağırdım. Arıcılar Birliği Başkanı ‘biz ormanlara giremiyoruz kaçacak delik arıyoruz’ deyince, Orman Genel Müdürünü çağırdım. Niye arıcılar ormana giremiyor? dedim. Dedi ki, 'Efendim kanun var'. Kanunda hayvanlar ormana giremez diye bir madde varmış. 'Arılar da hayvandır dolayısıyla arıcıları sokamayız' dedi. Daha sonra bunun üzerine 16 sayfalık genelge yayınladık. Arıcılara dedim ki 'size ormanlarda yer vereceğiz, arı kovanları konulacak. Ne istiyorsanız hazırlayacağız, etrafını çevireceğiz bal ormanları kuracağız' dedik. Bunun çok büyük faydası oldu Türkiye 6. sırada idi. Şimdi dünyada bal üretiminde Türkiye bu beş altı yıl zarfında ikinci sıraya yükseldi” dedi.

Çorumluların müteşebbis olduğunu, Çorum'da çok güzel bir marka oluşturulması için çağrıda bulunan Eroğlu, “Bu organik balları bütün Türkiye ve dünyaya pazarlayalım. Bunun için biz varız. Bunun için ormanları açıyoruz kardeşim” diye konuştu.

Ülke genelinde 176 tane bal olması kurulması için talepte bulunulduğunu açıklayan Bakan Eroğlu, “Hepsini yerine getirdik. Muğla'dan tutunda Elazığ'a kadar bal ormanı kuruyoruz. Benim tek isteğim bir marka oluşsun. Nerede üretiliyorsa şeker falan katmadan halis ballar üretilsin. Benim görüşüm bu. Biz de orman olarak her türlü desteği arıcılara vermeye hazırız. Hatta kovan almak isteyenlere kredi dahi veririz. Sadece yer değil, kredi dahi tahsis ederiz” diye konuştu.




İHA

Son Güncelleme: 23.10.2014 18:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165