Bakanlık proje sürecini başlattı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çorum Belediyesi’nin büyük projeleri arasında yer alan Kongre Kültür Merkezi’nin proje sürecini başlattı.

24 Mayıs 2020 Pazar 16:40
Bakanlık proje sürecini başlattı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çorum Belediyesi’nin büyük projeleri arasında yer alan Kongre Kültür Merkezi’nin proje sürecini başlattı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nın Çorumlu’nun hizmetine sunulacağını hatırlattı.

Bayramın ilk günü makamında değerlendirmelerde bulunan Aşgın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın eski şehir stadında proje sürecini başlattığını, statyum yerinin Kongre ve Kültür Merkezi olacağını kaydetti Aşgın, "Geçtiğimiz hafta içinde bakanlığın buranın proje ihalesini yaptığını öğrendik. Proje ihalesini alan firma Çorum’a geldi ve inceleme yaptı. Çorum, inşallah bakanlığımızın desteğiyle Çorum Millet Bahçesi, Millet Kırathanesi ve Kongre Merkezi’ne kavuşacak. İçerisinde tenis kortu, bisiklet yolları olacak." dedi.

YENİ STADYUM HAZİRAN SONU TESLİM

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, yeni stadyumun Haziran ayı sonunda devir-tesliminin tamamlanacağını bildirdi. Aşgın, “Müteahhit firma normalde eksikliklerin giderilmesi için 1 Nisan’a kadar süre verilmişti, araya Koroanavirüs girince ek süre talep etti. Süre 15 Haziran’a kadar uzatıldı. Mayıs ayı sonu itibariyle devir talebinin yazısını yazacağız. Bakanlığa her şeyin bittiği ile ilgili yazıyı göndereceğiz. 15-20 gün içinde devir-işlemleri tamamlanmış olacak. Çorum FK, yeni sezonda yeni stadyumda oynayabilecek." Dedi.

ÇORUM’UN KAYBI OLMAYACAK

Eski stadyumun yerine stadyumun arsa değeri kadar Milli Emlak'tan arsa alacaklarını ve şehrin bir kaybının olmayacağını vurgulayan Aşgın; şöyle devam etti; "Eski stadyumun yerini Gençlik ve Spor Bakanlığı bize devredecek aynı anda bizde yeni stadyumu Gençlik Spor Bakanlığı’na devredeceğiz. Bundan sonraki süreçte tüm işletimi bakanlık yapacak. Eski yeri de biz alacağız. Eski stadyumun ederi kadar bakanlık bize başka yerden bize arsa verecek. Milli Emlak’tan oranın ederi kadar arsa tahsis edecek. Bir kaybımız olmayacak. Aynı zamanda Kapalı Spor Salonu’nu da bakanlığa devredeceğiz. 15 Haziran’a kadar devir işlemleri bitmiş olacak."

Son Güncelleme: 27.05.2020 09:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ramazan 2020-05-26 00:06:16

Adamsın Başkanım. Zaten bir ilin kendi stadyumunu yapması kadar saçma bir durum olamazdı. 81 il'de neyse bizde onu yaptık sonunda. Hayır da belediye de olsa stadyum nasıl işletecekti ki zaten? Çorum sporumuz 1. Lİgde olsa bilet geliri olur eyvAllah ama uzun vadede zor olacak işlerdi. Böylesi inşaAllah daha hayırlı oldu. Eski stadyumun yerinin çevresinide biraz yol bakımından genişletseniz yani orada ki yol'u genişlecek şekilde bir proje yaptırsanız harika olur başkanım. eski statyumun yerine Koca koca binalar olmadı ya ne mutlu...

Avatar
Tebrikler 2020-05-27 03:07:33

Bence devlet tiyatrosu adil Candemir salonu tenis kort sahası oradan kaldırılmalı hem göze hitaben hemde eski binalar.