Bakanlık uyardı: İhbar edin!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kapı önlerinde kurban kesip çevreyi kirletenlerin "Alo 181" hatlı telefona ihbar edilmesini istedi.

04 Ekim 2014 Cumartesi 12:52
 Bakanlık uyardı: İhbar edin!


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kapı önlerinde kurban kesip çevreyi kirletenlerin "Alo 181" hatlı telefona ihbar edilmesini istedi.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kurban Bayramı süresince kurban satış ve kesim yerlerinde çevre kirliliğine neden olabilecek faaliyetler kontrol edilerek, toplum ve çevre sağlığının olumsuz etkilenmemesi için tedbirler alındı.


Belediyelerin gösterdiği yerler dışında yasak


Park, bahçe, cadde, sokak ile bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban satış ve kesimine uygun olmayan yerlerde, bu tür faaliyetlerde bulunulmayacak. Buna uymayanlara 169 lira para cezası uygulanacak.


Atıkları toprağa veren her konut ve bağımsız bölüm için bin 51 lira, kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa veren işletmelere ise 42 bin 232 lira idari para cezası verilecek.


Öte yandan Bakanlık, vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını, kapı önlerinde kurban kesip çevreyi kirletenlerin "Alo 181" hatlı telefona ihbar edilmesini istedi.





Haber7

Son Güncelleme: 04.10.2014 16:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165