‘Bal Arıları Mühendis Oluyor’

Türkiye otomotiv sektörünün öncü kuruluşu Ford Otosan, yirmi yıldır ülke genelinde kadınların güçlenmesi için çalışan Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği ile birlikte “Bal Arıları Mühendis Oluyor” projesini yürütüyor.

19 Kasım 2016 Cumartesi 18:00
 ‘Bal Arıları Mühendis Oluyor’


Türkiye otomotiv sektörünün öncü kuruluşu Ford Otosan, yirmi yıldır ülke genelinde kadınların güçlenmesi için çalışan Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği ile birlikte “Bal Arıları Mühendis Oluyor” projesini yürütüyor. Meslek seçiminde cinsiyet ayrımcılığına dikkat çekmek, kadınların iş ve mesleklere katılımının önemi hakkında kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla geliştirilen ve bugüne kadar 4 binden fazla öğrenciye ulaşılan "Bal Arıları Mühendis Oluyor" kurumsal sosyal sorumluluk projesi 17-18 Kasım’da Çorum’da gerçekleşti.

17-18 Kasım tarihlerinde Çorum Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen farkındalık eğitimlerinde kız ve erkek öğrencilerin yanı sıra, öğretmenlerine de meslek seçiminde toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin olumsuz sonuçları anlatıldı.

Ford Otosan, proje kapsamındaki okullarda eğitimini tamamlayarak üniversitelerin mühendislik bölümlerini tercih eden kız öğrencilere staj imkanı sunacak.

Bal Arıları Mühendis Oluyor 81 il ve en az 81 liseyi ziyaret edecek

Koç Topluluğu'nun 10 yıldır yürüttüğü "Ülkem İçin" adlı sosyal sorumluluk projesinin, 2015-2017 yılı teması olan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığı ve Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği işbirliğiyle başlatılan “Bal Arıları Mühendis Oluyor” projesiyle 81 ilde eğitim gören kız öğrenciler mühendis olma yolunda teşvik edilecek.

24 ay sürecek projenin saha uygulaması, Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği’nin organizasyonu ve uzman desteğiyle gerçekleştiriliyor ve saha çalışmalarında Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği uzmanları ile Ford Otosan'ın gönüllü mühendislerinin desteği alınıyor. Proje gönüllüsü olan mühendisler birer rol modeli olarak mühendislik mesleğini, çalışma koşullarını ve kendi deneyimlerini öğrencilere ve ailelerine aktarıyor.

Her ilde Milli Eğitim Müdürlükleri ve Ford bayilerinin destekleriyle yürütülen projeyle; 81 ilde en az 81 lisede, 8100 kız ve 8100 erkek lise öğrencisi, velileri ve öğretmenlerine ulaşılması hedefleniyor. İki yıl boyunca farkındalık eğitimleriyle sürecek olan projenin devamında, sürdürülebilirliğinin sağlanması için Ford Otosan ve Uçan Süpürge tarafından beş yıl boyunca ortak bir izleme programı da yürütülecek.

Son Güncelleme: 19.11.2016 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.