Baro Başkanı yargı kararını eleştirdi

Çorum Barosu Başkanı Av. Kenan Yaşar, meslektaşlarına saldıran zanlıların adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını eleştirdi.

19 Eylül 2019 Perşembe 19:51
Baro Başkanı yargı kararını eleştirdi

Çorum Barosu Başkanı Av. Kenan Yaşar, önceki gün Mardin Barosu’na kayıtlı meslektaşları Av. İbrahim Dündar ve eşi Av. Özlem Dündar’ın evlerinin önünde kalabalık bir grup tarafından bıçaklı saldırıya uğradığını, Av. İbrahim Dündar’ın bıçakla yaralanırken, sekiz aylık hamile eşi Av. Özlem Dündar’ın ağır bir şekilde darp edildiğini, ayrıca Av. Özlem Dündar’ın ise annesi de saldırganları engellemeye çalışırken darp edildiğini bildirdi.

Saldırganlardan üçünün yakalanarak adli kontrol ile serbest bırakıldığını belirten Yaşar, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Bu yaklaşımda hukuk açısından vahim bir görüntü oluşturduğunu belirtmek isteriz. Öncelikle meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yapılan saldırı sadece meslektaşlarımıza değil savunma mesleğimize ve tüm avukatlara karşı yapılmıştır. Bu saldırının sonuçlarının Çorum Barosu olarak takipçisi olacağız.

Şunu tüm kamuoyunun bilmesini isteriz ki; avukat işini yaparken yaptığı işin tarafı değildir. avukat çekişmede taraf olarak bulunmaz sadece müvekkilinin işini takip eder. Unutulmamalıdır ki, bir gün herkesin savunulmaya ve avukat yardımına ihtiyacı mutlaka doğacaktır.

Mesleğini hukuka ve insanlara faydalı olmak amacıyla tarafsız bir şekilde yapan Avukatlara karşı yapılan saldırılar karşısında yargının diğer unsurları olarak hakim ve savcılarımızdan da hassas etkili ve duyarlı yaklaşmalarını bekliyoruz.

Bu tür saldırılara karşı daha etkili mücadele ve müdahale yöntemlerinin oluşturulması avukatlık mesleği için değil tüm vatandaşlarımızın hukukunun korunması için zorunluluktur.

Bunun konuda gerekli yasal düzenlemelerle ilgili yapılması gereken değişikliklerin ve düzenlemelerin de takipçisi olacağımızı Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Son Güncelleme: 19.09.2019 22:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Corumlu 2019-09-19 21:42:06

Vicdanların tatmin olmadığı bu kaçıncı olay? Herkes şikayetçi, yasa koyucu nerde, bu mağduriyet niye yaşanıyor, yapanın yanına kar kaldığı, ödül gibi uygulamalar devlet bilincini, hukuka sadakati, adalete duyulan güveni zedeliyor. Kendi adaletimizi kendimiz yaparsak bunun sonucu anarşi olmaz mı?
Iyiye gitmiyoruz.

Avatar
Adalet 2019-09-19 22:49:37

İnsanlar kanun tanımaz hale geliyor avukat dürp etme, Samsunda haciz yaptırmama, Konyada hacizde silah çekme velhasıl Allah yardım etsin avukaklara, icracılara YIPRANMA olmalı. Meclisin 8/5 i avukat biri duysada düzenleme yapmalı.

Avatar
Kırgın Akp li 2019-09-20 02:04:53

Artık dışarı çıkmaya korkar hale geldik. Çok mu zor adaleti temin etmek. Bir şeylerin suç olması için medyaya yansımasımı gerekiyor getirin idamı getirin ağır yasaları bakın bakalım ne oluyor...