Baro’dan kınama

Çorum Barosu, akademisyen Ceren Damar Şenel’in hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan menfur saldırıyı şiddetle kınadı.

07 Ocak 2019 Pazartesi 15:47
Baro’dan kınama

Çorum Barosu, Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak görev yapan hemşehrimiz Ceren Damar Şenel’in öğrencisi tarafından yapılan  saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan menfur saldırıyı şiddetle kınadı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Toplum olarak hayatımızın her aşamasında evde, sokakta, iş yerlerinde sık sık karşı karşıya kaldığımız şiddet olgusu, okullarımızı da yansımış, eğitim emekçilerini şiddetin hedefi haline getirerek, ölümle sonuçlanan ağır sonuçların ortaya çıkmasına neden olmuştur.

Eğitim hayatı boyunca en büyük hakkın “yaşama hakkı “olduğunu  kendisine öğreten  öğretmenini  katletmesi olayın en acı tarafıdır.

Bu saldırılar geleceğimizi karartmakta, eğitim camiasını tedirgin etmekte, birçok mağduriyete neden olmaktadır. Eğitimcilere yönelik her saldırı, aklımızı körleştirmekte, ruhumuzu karartmakta, benliğimizi esir almakta, irfanımızı yok etmektedir. Bu sebeple, cehalete dayanan şiddeti veya şiddete dayanan cehaleti bir an evvel ortadan kaldırmalıyız.Yaşanan yanlışlığın kuşkusuz sosyolojik, psikolojik, kültürel, idari birçok sebep ve açıklaması vardır. Bütün bu üzücü, travmatik olayların sebebi derinlemesine araştırılmalı, tahlil edilmeli, sonuçlar çıkarılmalı, çareler üretilmeli,caydırıcı tedbirler alınmalıdır.Bu vesileyle Çorum Barosu olarak tüm meslektaşlarımıza  ve eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz.”

Son Güncelleme: 07.01.2019 16:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
özmen 2019-01-08 01:12:40

baro güzel kınamışta..
memlektte hukuk kalmadı biraz da o konulara değinse iyi olmaz mı

Avatar
hasan 2019-01-08 14:20:27

memlekette hukuk ve hukukçudan geçilmiyor.olmayan şey hukuk değil adalet!