Basınımıza düşen yükümlülükler önemlidir

Basında Sansürün Kaldırılışının 109. yıl dönümünü kutlayan Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “Ülkemizde sansürün kaldırılması önemli dönüm noktalarından biridir. Farklı görüşlerin seslendirilebildiği, tartışılabildiği sağlıklı toplumların temeli, ifade hürriyeti ve basın özgürlüğüdür" dedi.

24 Temmuz 2017 Pazartesi 16:06
Basınımıza düşen yükümlülükler önemlidir

Basında Sansürün Kaldırılışının 109. yıl dönümünü kutlayan Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri
Salim Uslu, “Ülkemizde sansürün kaldırılması önemli dönüm noktalarından biridir. Farklı görüşlerin seslendirilebildiği, tartışılabildiği sağlıklı toplumların temeli, ifade hürriyeti ve basın özgürlüğüdür" dedi. 


Uslu, "Doğru, eksiksiz ve tarafsız haber verme, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı söz konusudur. Özgürlüklerin korunması açısından basınımıza düşen yükümlülükler önemlidir.

Şeffaf, demokratik ve açık toplum hedefine ulaşılmasında basınımızın üzerine düşen görevi duyarlılıkla yerine getireceğine inanıyorum. Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tüm basın tek yürek olarak Türkiye'ye sahip çıktı.

Görevini layıkıyla ve onuruyla yapan basın kuruluşlarının halkın doğru bilgilendirilmesi açısından ne kadar önemli ve gerekli olduğu bu alçakça saldırıya karşı basınımızın gösterdiği ortak tavır sayesinde bir kez daha kanıtlanmıştır. Zor şartlarda görevlerini yerine getirebilmek için gösterdikleri çabayı takdir ediyor, bu duygu ve düşünceler tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, görevi başında vefat eden basın çalışanlarını saygıyla anıyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum” dedi.

Son Güncelleme: 24.07.2017 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165