Başka illerde örnek korona kararları

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında bazı illerde valilerin başkanlığında toplanan il umumi hıfzıssıhha kurullarının aldığı korona kararları örnek gösteriliyor.

03 Nisan 2020 Cuma 11:19
Başka illerde örnek korona kararları

MUSTAFA DEMİRER

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında alınan önlemler her geçen gün artırılırken, bazı illerde valilerin başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurullarının aldığı bazı kararlar, o şehirlerde yaşayan vatandaşlardan da yoğun destek buluyor.
ŞEHRE GELENE 14 GÜN ZORUNLU KARANTİNA
Bir süre önce Antalya, Burdur, Tunceli ve Muğla'nın Bodrum ilçesine gidenlerin 14 gün boyunca evde karantinaya alınması kararından sonra, Trabzon ve Mersin Valilikleri İl Hıfzıssıhha Kurulları bu kentlere dışardan gelenlere 14 gün karantina uygulaması zorunluluğunu getirdi.
İKAMET DIŞI YASAĞI VE 18 YAŞ ALTINA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
Gümüşhane Valiliği ise geçtiğimiz günlerde yine İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla zorunlu haller dışında vatandaşların ikametleri dışına çıkmamalarına (18 yaşından küçükler için olağanüstülük gerektiren durumlar haricinde tamamen yasaktır) kararını verdi.

ERZURUM, AĞRI VE SİVAS

Erzurum'da yeni tip corona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında, 3 veya daha fazla kişinin gruplar halinde dolaşmasının yasaklandığı bildirildi.
Ağrı’da yoğunluğu fazla olan ana caddeye girişlerde polis kontrol noktası oluşturularak vatandaşların ateş ölçümleri yapılarak caddeye girmelerine izin veriliyor.
Sivas Valisi sokağa çıkarak tedbirlere uyulup uyulmadığını bizzat gözlemledi.
HALK SAĞLIĞI MÜDÜRÜRLÜKLERİ SAHADA MI?
Öte yandan bazı illerde koronavirüste önemli risk alanları olan pazar yerleri ile ilgili daha sıkı tedbirlerin alındığı, vatandaşların yoğun olarak kullandığı market ve diğer sıcak satış noktalarında bilhassa Halk Sağlığı Müdürlüklerinin sahada sürekli ve kesintisiz kontroller yaptıkları gözleniyor. Çünkü koronavirüs tedbirlerinin büyük bir bölümü halk sağlığı birimlerinin sorumluluk alanına giriyor.

Son Güncelleme: 05.04.2020 11:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tolga 2020-04-03 16:16:51

Deprem öldürmez bina öldürür, virüs öldürmez cehalet öldürür. Çorumda korona testi pozitif çıkan şahıs hastaneden kaçtı ve polis ekipleri tarafından kaldığı otelde yakalanarak hastanede gözlem altına alındı. (Kaynak Çorum H.)

Avatar
Mustafa 2020-04-03 14:07:25

Çorumda uygulamalı dışardan gelenlere karantina yoksa büyükşehirlerden gelenler çoruma virüsü getirecekler

Avatar
Dürüst 2020-04-03 14:08:40

Hangi şehirlerde hangi birimler,coronada etkili oldu. Alınan önlemlerin koronaya etkisi kurumlar bireyler e n çok sorumluluk sahibi kurum kişiler neler yapmışlar nasıl engellemisler

Avatar
Yasemin 2020-04-03 14:28:06

Kuyruklar olmamalı, oluyorsa sosyal mesafeye Dikkat edilmeli, çizgilerle, belirlenebilir, yığılma olan yerlerde yetkiliye ceza uygulanmalı, gazetelerde kuralları, çiğneyen kişilerin işyerine gitmemeklede halk ceza verebilir, herkes her kurum birbirimizden sorumluyuz.

Avatar
Dürüst 2020-04-03 14:28:26

Hangi şehirlerde hangi birimler,coronada etkili oldu. Alınan önlemlerin koronaya etkisi kurumlar bireyler e n çok sorumluluk sahibi kurum kişiler neler yapmışlar nasıl engellemisler

Avatar
osman demir 2020-04-03 15:58:26

bize çorumdan bahset...ne yapıyor bizim yetkililer toplan toplan boş toplan...büyükşehirlerden gelenler ilimize dağıldı geç kaldık beyler..