Başkan 3.5 ayda ne yaptığını anlattı

İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, yerel basınla buluştu, 3.5 aylık icraatlarını ve projelerini anlattı.

18 Temmuz 2019 Perşembe 11:16
Başkan 3.5 ayda ne yaptığını anlattı

İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, ilçede görev yapan yerel basının temsilcileri ile bir araya gelerek 3.5 aylık icraatlarını ve projelerini özetledi.

Başkan Yardımcısı İsmail Suakıtıcı ve meclis üyelerinin de hazır bulunduğu toplantı Atatürk Orman Çiftliği’nde gerçekleştirildi.

GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ

İskilip Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Başkan Sülük, Güneş Enerjisi Santrali Projesi’nde önemli aşama kaydettiklerini, elektrik üretimi ile birlikte maddi olarak kayda değer ölçüde belediyeye katkı sağlayacaklarını açıkladı.

OKA PROJELERİ

Başkan Ali Sülük, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın güdümlü projelerinden yararlanmak için çalıştıklarını, OKA ve diğer projeler için İller Bankası ile temas halinde olduklarını, bu bağlamda İskilipli bürokratlardan destek beklediklerini ifade etti.

KARDEŞ ŞEHİR VE AB HİBELERİ

İskilip belediyesi ile Romanya Roşiori De Vede belediyeleri arasında imzalanan Kardeş Belediyeler Ön Protokolü ile Avrupa Birliği fonlarından yararlanma, karşılıklı turistik geziler ve müteşebbislere ticari faaliyet alanı açılması gibi ilçeye kazanç getirecek pek çok kapının açılacağını kaydetti.

KONAKLARA KİRALAMA YÖNTEMİ

İskilip’te bazı tarihi binaların kiralama yolu ile konaklama hizmetine açılacağını belirten Başkan Sülük, OKA ve TKDK projeleri ile eski binaları restore etmeyi planladıklarını kaydetti.

Başkan Sülük, İskilip Belediyesinin 13-14 Ağustos’ta düzenleyeceği festivalde güreş başta olmak üzere çok farklı etkinliklerin düzenleneceğini, ünlü sanatçı Ali Kınık’ın festivalde sahne alacağını belirtti.

PARK ÜCRETİ GÜNDEMDE

Başkan Ali Sülük, güreş başta olmak üzere ilçede faaliyet gösteren spor kulüplerine sürekli maddi kazanç sağlamak amaçlı, bazı otopark ve caddelere cüzi miktarda park ücreti almayı düşündüklerini söyledi. Sülük, düşünülen uygulamanın halk tarafından nasıl karşılandığının tespit edilmesini ölçeceklerini, bu konuda vatandaşla birlikte karar vermek istediklerini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 18.07.2019 11:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.