Başkan gazetecilere setlerini teslim etti

Belediye Başkanı Halil İbrahim Agşın, Çorum’da görev yapan yerel ve yaygın basın temsilcilerine dezenfekte seti hediye etti ve bir de alkışlattı.

30 Mart 2020 Pazartesi 13:57

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, kentte görev yapan gazetecilere daha sağlıklı bir çalışma ortamı oluşturmak amacıyla hijyen tulumu, eldiven, maske ve dezenfektandan oluşan koruyucu kit seti hediye etti.


Tüm dünyanın bir virüs belasıyla mücadele ettiğini hatırlatan Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de salgına karşı belli meslek gruplarının risk oranlarının daha da yüksek olduğunu söyledi.
Belediye olarak risk altında bulunan başta belediye ve sağlık çalışanları olmak üzere tüm gruplara yardımcı olduklarını belirten Aşgın, “Bu risk gruplarından bir tanesi de medya. Basın mensupları kar demeden, kış demeden, yağış demeden her türlü hava ve iklim koşullarıyla gecelerini gündüzlerine katarak çalışıyorlar. Korona virüsle mücadelede de etkin rol oynuyorlar. Halkımızın doğru bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi noktasında medyanın rolü çok önemli. Bugüne kadar da medya kuruluşları üzerlerine düşen görevi layıkıyla yapmaya çalışıyorlar. Basın mensuplarımız sorumluğunun farkında, bilincindeler. Gazeteci arkadaşlarımıza ne yapabiliriz diye düşündük. Bu anlamda en önemli şey hijyen ve dezefenkte olduğunu düşündüğümüz için bir paket hazırladık. İçerisinde eldivenlerden maskeye, dezenfektan maddesi, hijyen tulumunun olduğu bir set hazırladık. Bu setleri gazeteci arkadaşlarımıza dağıtıyoruz. Bu süreçte fedekarca çalışan meslek gruplarını asla unutmayacağız. Onlara desteklerimiz devam edecek” dedi.
Başkan Aşgın, ayrıca konuşmasının sonunda vatandaşlara evlerinde kalması çağrısında bulundu.
Gazeteciler ise, Başkan Aşgın’a jestinden dolayı teşekkür ettiler.
İHA

Son Güncelleme: 31.03.2020 00:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mertçe 2020-03-30 16:55:28

Gazetecilerin bu hediyeyi almasını doğru bulmuyorum. Neden mi? Eskiden şahit olduğum üzere Zeki Gül'de böyle bir takım gazetecileri avucuna aldı ve istemediği haberi yaptırmadı. Örnek mi? az sonra....
Başkan Aşgın siz su faturalarındaki vergi indirimi yapsanızda virüsle mücadelede samimi olduğunuza inanalım?

Avatar
Mertçe 2020-03-30 17:15:44

Eskiden şimdide gazetecilik yapan bazı isimler Zeki Gül'e sormadan haber yazamazlardı. Mesela onlardan birileri Belediye de çalıştı. Çalışan da var sanırım sizde bilirsiniz Habercim19 muhabirleri

Avatar
Tolga 2020-03-30 14:54:56

Sayın başkan talimatlara uymayan Pek çok market fırıncı gibi işyerleri var. Bu yerleri denetlesen gerekli uyarıları yapsan mümkünse el dezenfektanı dağıtsanda bizde seni alkışlasak.

Avatar
Corumsever 2020-03-30 21:18:31

Sayın başkan fırinlar virüs satıyor.adam eldiven giymiş güzelde aynı eldivenle para alıp veriyor virüsü bu yolla kapanların vebali senin boynuna

Avatar
Lütfen biraz dikkat ve itina 2020-03-30 19:56:40

Dün bir marketten alış veriş yaptım.Para üstü almak istemediğim için kart kullanmak istedim.Kasiyer bayan kartı sürmediği yer bırakmadı.Eve geldim. Kartı kolonyadan geçirdim.

Avatar
Binevler 2020-03-30 19:12:34

Tesekkurler sayin baskanim.eline emegine yuregine saglik

Avatar
çorum 2020-03-31 09:03:03

tebrikler başkanım ellerine sağlık helal olsun bir daha tebrikler

Avatar
Emekli saglikci 2020-03-30 20:45:51

Enterasan bir yanda her işi eleştiren beğenmeyen güruh obur yanda her şeye sak şak sakcilar

banner165