Başkan o kavşağı gündeme taşıdı

Çorum merkeze bağlı Düvenci Belde Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, kazaların yaşandığı Kuşsaray-Düvenci Kavşağı'nı gündeme taşıdı.

22 Ekim 2020 Perşembe 22:03
Başkan o kavşağı gündeme taşıdı

Çorum merkeze bağlı Düvenci Belde Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazalarının yaşandığı ve 13 ayrı köyü yakından ilgilendiren Çorum-Samsun Karayolu üzerindeki Düvenci-Kuşsaray Kavşağı’nı gündeme taşıdı.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Başkan Yalçın, Samsun Karayolu 14. kilometre üzerindeki Kuşsaray ve Düvenci ovası güzergahındaki kavşakta geçtiğimiz yıllarda ölümlü kazalar yaşandığını  hatırlatarak, çözüm için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

13 köyün kullandığı kavşakta son 6 ay içinde 2 kez ölümlü trafik kazası yaşandığına dikkat çeken Başkan Yalçın, “Bu kavşağı 13 köy kullanıyor. Son 6 yıl içerisinde 2 defa ölümlü trafik kazası meydana geldi. Sık sık da maddi hasarlı ve yaralanmalı kazalar meydana geliyor. Buraya alt geçit yapılmasıyla ilgili dilekçe verdik, olumsuz cevap geldi. Daha sonra bölgedeki köy muhtarları ile birlikte Ahmediye Köyü’nün girişinde bulunan yoldan o köylere giriş verilebilir mi? diyerek tyeni bir talepte bulunduk. Bugüne herhangi bir cevap alamadık. O yolu her gün kullanan birisi olarak sık sık tehlikeli durumlara şahit oluyoruz. Kavşakta teknik inceleme yapılmasını istiyoruz.” dedi.

KARAYOLLARI DÖNÜŞ YAPACAK

Karayolları 7. Bölge Müdür Yardımcısı Haydar Kobya ise, köy muhtarlarının taleplerini içeren dilekçeyi inceleyip en kısa sürede dönüş yapacakları cevabını verdi.

Son Güncelleme: 23.10.2020 10:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Turgut 2020-10-23 13:11:20

Bir köy bağlantı yoluna üst geçit yapılmaz . Orda kavşak var . İşi ajite yapmaya gerek yok.

Avatar
Çorumlu 2020-10-24 01:03:01

Turgut bey haberi anlamadan yorum yazmışsınız. Bir köyün kullandığı yol değil o yol.

Avatar
İsa ölçer 2020-10-24 16:25:36

Başka şehirlerde günde bir aracın geçmediği yere bile bir çok alt geçit yapılmış. Üst geçit desen kara deniz sahil yolunda bin den fazla alt geçit var hiç biri kullanılmıyor. Bizim ildeki aciz yöneticiler iki yıldır bir yaya üst geçidi yapamadı. Halk para toplayıp yapsın yine utanmazlar.