Başkan taraflarla görüştü

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Ekmekçioğulları Metal Kimya'da önce işçilerle sonra işverenle görüştü.

18 Aralık 2020 Cuma 12:46
Başkan taraflarla görüştü

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Organize Sanayi Bölgesi’nde Ekmekçioğulları Metal Kimya'da önce eylem yapan fabrika işçilerini daha sonra da fabrika yöneticilerini ziyaret etti.

Başkan Yardımcısı Turhan Candan, AK Parti Belediye Meclis üyeleri Suat Aydoğan ve Ertuğrul Eren ile birlikte işçilerle bir süre sohbet eden Başkan Aşgın, işçilerin tekrar işlerine dönebilmeleri konusunda ellerinden ne geliyorsa yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Çorum Belediyesi olarak her vatandaşın sorununa çözüm aramak için görevde olduklarının altını çizen Aşgın, sürecin sulh ile çözülmesini umut ettiklerini ve bir an önce güzel bir netice ile tamamlanmasını umut ettiklerini söyledi.

İşçi temsilcileri de işverenle masa başında konuşularak çözüm istediklerini vurguladı.

NERDE DERT VARSA O DERDİN SAHİBİYİZ

Tüm Çorum halkının dertlerini dert benimsediklerini söyleyen Aşgın, “Bulunduğumuz konum itibariyle ne hakemiz ne hakimiz. Hukuken, karar verme veya haklı-haksız diye ayırt etme yetkimiz bulunmuyor. Belediye Başkanı olarak sürece ve sizlere nasıl katkı verebiliriz onu anlamak ve sizleri dinlemek için buradayız. Bu sorunun sulh ile neticelenmesi noktasında üzerimize nasıl bir vazife düşerse o anlamda inisiyatif almaya hazırız. Pandemi döneminde özellikle karşılıklı anlaşma ve iyi niyetle bu işin tatlıya bağlanması, emekçilerimizin işlerine başlaması ve işletmenin de daha aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürmesi de şehrimiz için büyük öneme haiz. Bugün buradayız, bundan sonra da ne zaman isterseniz biz yine geliriz. Belediyemizin karşılayacağı insani bir ihtiyacınız ya da talebiniz olursa biz her zaman hazırız. Çorum Belediyesi olarak her zaman darda kalmış tüm hemşehrilerimizin yanındayız. Sizin derdiniz bizim derdimiz, nerde dert varsa biz o derdin sahibiyiz. Bu derdi çözmek için de elimizi taşın altına koymak gerekiyorsa taşın altına koyarız. Şehrül-emin olarak elimizden gelen desteği veririz.”dedi.

Aşgın, işçilerin ardından fabrika yöneticileriyle bir süre görüştü. Başkan Aşgın, işveren ve işçilerle görüşmelerinin sonucunda sürecin sulh içerisinde ve kısa sürede çözüme kavuşacağını umduğunu belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2020-12-18 13:07:55

Reklam kokusunu alan, işçilerin yanında soluğu alıyor. Yasalara göre hakkı olan bir şeyle ilgili çözüm yeri mahkemedir. Yoksa mahkemenin çalışmasına engel bir durum, baskı mı var?

Avatar
Onuncu köylü 2020-12-18 14:01:23

Ermenek'li madencileri ziyaret etsen yada hiç değilse sosyal medyadan bir destek mesajı versen samimiyetine inanırdım.

Avatar
Karşı Köyün Delisi 2020-12-18 15:33:33

Cidden merak ediyorum Sayın Başkan; ordaki kardeşlerimize de bize dediğini dedin mi? "Halinize Şükredin, az olsun ama bereketli olsun, saat kulesinin dibinde sizin yerinizde olmak isteyen yüzlerce kişi var." gibi...
popilizm demişken.