Başkan’ın dikkat çeken uyarıları

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın sorumlu olduğu kentle ilgili iki ayrı uyarısı ve kaygıları diğer şehirlerin belediye başkanlarına da örnek olacak nitelikte.

17 Kasım 2016 Perşembe 12:50
 Başkan’ın dikkat çeken uyarıları


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın sorumlu olduğu kentle ilgili iki ayrı uyarısı ve kaygıları diğer şehirlerin belediye başkanlarına da örnek olacak nitelikte.

Başkan Yılmaz’ın ilk ikazı Ordulu hemşehrilerinin 30 Aralık itibarıyla yapılacak nüfus sayımı için nüfus kayıtlarını Ordu’ya aldırmalarını istemesi oldu.

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaz aylarında Ordu ilinin nüfusunun çok yoğun olduğunu ancak nüfus oranının kış aylarında azaldığını, genel bütçeden gelen ödenekle görünen nüfusun eş değer olmadığını ifade ederek, "Yaz ve kış dönemlerinde nüfus oranındaki fark fazla olduğu için zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz" dedi.

MİLLETVEKİLİ SAYIMIZ DÜŞTÜ

"30 Aralık itibarıyla gerçek nüfusumuzu ortaya koymalıyız" diyen Yılmaz, "Nüfus kaydımızı Ordu’ya aldırmalıyız. Bu konuda tüm belediye başkanlarımıza büyük görev düşüyor. Orduluların yüzde 50’sinin nüfusu Ordu dışında kayıtlı. Bizim beklentimiz bu vatandaşlarımızın nüfuslarını Ordu'ya aldırmaları yöndedir" diye konuştu. Ordu nüfusunun azalması nedeniyle milletvekili sayılarının da 6'dan 5'e düştüğünü dile getiren Yılmaz, milletvekili sayısının yeniden 6'ya yükselmesi için nüfuslarının artması gerektiğini vurguladı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, bu konuda gurbette yaşayan Orduluların da elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

ANKARA’YI RAHATSIZ EDİN

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz’ın ikinci ikazı Ünyeliler’e oldu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye'de bir dizi ziyaretler ve açılışlar yaptı. Büyükşehir olduktan sonra Ünye’ye büyük yatırımlar yapıldığını belirten Yılmaz, “Su yatırımı olarak Ünye’ye 16.5 milyon liralık yatırım yaptık. Yine yol yatırım olarak Ünye’ye yaptığımız yol yatırımı göreve geldiğimiz günden bu yana 60 milyon lirayı buldu” dedi. Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi ve Ünye Belediyesi’nin son derece uyumlu çalıştığının altını çizdi.

“ÜNYE PORT İÇİN ÜNYELİLERE SORUMLULUK DÜŞÜYOR"

Karadeniz ve Asya’daki Türk devletleri baz alındığında en büyük ticari liman özelliği taşıyan Ünye limanı projesi olan Ünye Port ile ilgili fizibilite çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Başkan Yılmaz, "7 bin kişiye istihdam sağlayacak olan Ünye Port’la ilgili Ünyelilere, tüm Ordululara ve milletvekili ile Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş’a büyük sorumluluk düşüyor. Bu konu ile ilgili herkes Ankara’yı sürekli rahatsız etmelidir” diye konuştu.(Kaynak Halk)

Son Güncelleme: 17.11.2016 12:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.