Başkent rallisinde Çorumlu imzası

Ankara Otomobil Sporları Kulübü ...

15 Eylül 2015 Salı 10:11
Başkent rallisinde Çorumlu imzası

Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) ve Ankara Klasik Otomobilciler Kulübü (AKOK) ortaklığında gerçekleştirilen Ankamall Büyük Ankara Rallisi'nde paha biçilemeyen klasik otomobiller, terörü lanetlemek için yollara düştü.


Erol Taşkan imzalı habere göre, hemşehrimiz Mesut Sami Bıyık'ın organizatör olarak görev aldığı Ralli'nin onur konuğu Ankara Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı olurken, organizasyonun fotoğraflarını da Çorum Fotoğraf Kulübü (ÇFK) üyeleri çekti. Çorumlular'ın damgasını taşıyan organizasyon, yaygın basında da geniş yer buldu.


Sahiplerinin özel bir durum söz konusu olmadıkça garajlarından çıkartmaya kıyamadığı birbirinden değerli klasik otomobiller, Ankamall AVM otoparkında sıralandı.


Adeta açık hava müzesine dönen Ankamall otoparkı, klasik otomobili tutkunlarının akınına uğrarken, Beypazarı ve Çubuk'u kapsayan 2 günlük rallinin ilk startı, hemşehrimiz Doç. Dr. Asım Balcı ve otomobil yarışlarının usta ismi hemşehrimiz Mesut Sami Bıyık tarafından verildi.


Ankamall AVM önünden start alan 39 adet klasik otomobil, Türk Bayrakları'yla donatıldı.


Son günlerde yaşanan terör saldırılarına karşı tavır koyan klasik otomobil tutkunları, araçlarına Terörü Lanetliyoruz çıkartmaları takarak, dikiz aynalarına da siyah kurdela bağladı.


Ralli'nin ilk günü Beypazarı etabıyla devam ederken, Beypazarı'nda da büyük bir ilgi gören organizasyon, burada da İkindi Namazı öncesi Kurşunlu Camii'nde şehitler için mevlit okuttu.


İlk etabı başarıyla tamamlayan yarışmacılar, ikinci günde de Ankamall önünden aldıkları startı, Çubuk ilçesinde tamamladı.


Yoğun bir izleyici kitlesinin katılımıyla Ankara, Beypazarı ve Çubuk'ta gerçekleştirilen ralli, yol boyu trafikte seyreden insanların da sevgi gösterileriyle karşılaştı. Kornalarıyla yarışmacıları selamlayıp, verdikleri mesaja ortak olan vatandaşlar, yol boyu klisak otomobillere eşlik ederek, trafikte her zaman rastlanmayan bu görüntüleri fotoğrafladı.


ASIM BALCI ONUR KONUĞU


Ankara Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreteri hemşehrimiz Doç. Dr. Asım Balcı, Ankamall Büyük Ankara Rallisi'ne onur konuğu olarak katıldı.


Klasik Otomobil Rallisi Organizatörü hemşehrimiz Mesut Sami Bıyık, Ankara Otomobil Sporları Kulübü Metin Ertuğrul ve organizasyon yetkililerince karşılanan Doç. Dr. Asım Balcı, organizasyona ANFA Genel Müdürü Ramazan Aslan'la birlikte geldi.


Yarışmanın başlama saatinde start alanındaki yerini alan klasik otomobiller, Ankara Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreteri hemşehrimiz Doç. Dr. Asım Balcı, ANFA Genel Müdürü Ramazan Aslan, ANOK Başkanı Metin Ertuğrul ve Mesut Sami Bıyık'ın verdiği startla yarış yolculuğuna başladı.


Asım Balcı burada yaptığı kısa selamlama konuşmasına., yarışmacılara Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in selamını ileterek başladı. Organizasyonun başarıyla sonuçlanmasını temenni eden Asım Balcı, klasik otomobillerin yer adlığı rallinin Ankara'nın sosyal hayatına sağladığı katkıyı ve verdiği anlamlı mesajı önemli bulduklarını aktararak, ANOK ve AKOK yöneticilerinin yanısıra, hemşehrimiz Mesut Sami Bıyık'ı tebrik etti.


ÖRNEK DAYANIŞMA
Ankara’da faaliyet gösteren TESA Medical Firması Sahibi hemşehrimiz Onur Kürkçü, sponsor olarak destek verdiği organizasyonda, hemşehrimiz Mesut Sami Bıyık’ı bir an olsun yalnız bırakmadı.
Kürkçü, “Bir Çorumlu olarak, hemşeprimiz Mesut Sami Bıyık’ın başarılı çalışmalarına katkı vermek hem hemşehrilik görevi, hem de kardeşlik sorumluluğudur. Ankara’da otomobil yarışları ve reklam alanında önemli bir kariyeri bulunan kardeşimizin başarısı, Ankara’daki tüm Çorumlular’ı olduğu gibi, bizi de gururlandırmaktadır.” dedi.


Klasik Otomobil Rallisi ile klasik tutkunlarını buluşturan hemşehrimiz Mesut Sami Bıyık da, TESA Medical Firması Sahibi hemşehrimiz Onur Kürkçü’ye desteklerinden ve güzel dileklerinden dolayı teşekkür etti.


CAMARO ASFALTI YAKTI


Klasik Otomobil Rallisi’nin gözde otomobillerinden Camoro, Beypazarı’nda sergilediği gösteriyle izleyicilerden büyük alkış aldı. kurallar gereği yapılmaması gereken sıfır çizme hareketini yapan sürücü, hakemlerden eksi puan almayı göze alarak, izleyicilere şov yaptı.


ÇFK ÖZEL DAVETLE GELDİ


Çorum Fotoğraf Kulübü (ÇFK), klasik otomobillerin yarıştığı Ankamall Büyük Ankara Rallisi'ne özel olarak davet edildi.

ÇKF Başkan Yardımcıları Ahmet Yazıcı ve Alp Doğan Boduç başkanlığında Ankara'ya giden kulüp üyeleri, Ralli'nin startını ve Beypazarı etabını görüntüledi.


Birbirinden güzel karelere imza atan ÇFK üyeleri, Ankara'da organizasyon yetkililerince de ilgiyle karşılanarak, klasik otomobil rallisine verdikleri destek nedeniyle teşekkür edildi.


Organizasyonun mimarı olan hemşehrimiz Mesut Sami Bıyık, ÇFK üyeleriyle organizasyon süresince tek tek ilgilenerek, "Değerli arkadaşlarımızın varlığı, bizim için ayrı bir onur vesilesi olurken, organizasyonumuza sağladığı katlılar için de ayrıca teşekkür ediyorum. Fotoğraf konusundaki başarılı çalışmaları ve ününü bildiğimiz ÇFK'nın, organizasyonumuzu çok iyi fotoğraflayıp ölümsüzleştireceklerine inanıyorum." dedi.


15 kişilik ekipten oluşan ÇFK üyeleri, baştan sona en ince ayrıntısına kadar çekimlerini başarıyla yürütürken, organizasyona katılan klasik otomobil sahipleriyle de güzel dostluklar kurdu.


Çok özel fotoğraflara imza atan ÇFK üyeleri de aldıkları davet nedeniyle hemşehrimiz Mesut Sami Bıyık'a teşekkür ederken, ÇFK Başkan Yardımcısı Ahmet Yazıcı, "ÇFK olarak pek çok alanda saha çalışması yapma imkanı bulduk. Bunların içerisinde bizi herkesin kolay kolay bir arada göremeyeceği klasik otomobillerle ve Beypazarı'nın muhteşem dokusuyla buluşturan hemşehrimiz Mesut Sami Bıyık'a teşekkür ediyorum." dedi.


Bıyık, yaptığı açıklamada ÇFK'nın imzasını taşıyan karelerden yapılan seçme ile Ankamall'de ileriki bir tarihte düzenlenecek olan klasik otomobil sergisinde, ÇFK'nın da fotoğraf sergisi açmasını arzu ettiklerini, organizasyon planında fotoğraf sergisinin de yer alacağını duyurdu.

Son Güncelleme: 26.07.2018 00:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165