Başörtüsü Özal'ın da hayaliydi

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın, beraber çalıştığı yakın arkadaşları kamuda başörtüsü yasağının kaldırılmasının çok isabetli bir karar olduğunu belirterek...

19 Ekim 2013 Cumartesi 11:42
 Başörtüsü Özal'ın da hayaliydi


8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın, beraber çalıştığı yakın arkadaşları kamuda başörtüsü yasağının kaldırılmasının çok isabetli bir karar olduğunu belirterek, 'Özal yaşasaydı kamuda başörtü serbestliğine çok sevinirdi' yorumunu yaptılar.

Özal döneminin bakanlarından Mehmet Keçeciler, Özal'ın yaşasaydı kamuda başörtü serbestliğine çok sevineceğini altını çizerek, 'Zaten Özal'ın ideallerden birisiydi. Bunu gerçekleştirmeyi çok arzu etti. Ama her seferinde vesayet makamları cumhurbaşkanı gibi, yargı organları gibi karşımıza çıkıyordu. Biz iki defa kanun çıkardık başörtüsü konusunda. Anayasa Mahkemesi onları iptal etti' dedi.

(
Tımetürk)



Son Güncelleme: 19.10.2013 11:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.