Başsavcılık açıkladı: İşte ölü ve yaralı sayısı

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı, Osmancık'ta yaşanan kazada 11 kişinin öldüğünü, 23 kişinin de yaralandığını açıkladı

13 Mart 2018 Salı 17:38
Başsavcılık açıkladı: İşte ölü ve yaralı sayısı

Çorum’un Osmancık ilçesinde yolcu otobüsünün tıra arkadan çarpması sonucu yaşanan feci kazada 11 kişinin hayatını kaybettiği, 23 yolcunun da yaralandığı açıklandı.

Başsavcı Ömer Faruk Yurdagül açıklamada, şu bilgilere yer verildi; "13/03/2018 günü saat 05:30 sıralarında, Çorlu’dan Tokat iline seyir halinde bulunan 60 FH 302 plakalı yolcu otobüsünün, Osmancık ilçe sınırları içinde emniyet şeridinde park halinde bulunan çelik boru yüklü tıra arkadan çarpması sonucu meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 11 vatandaşımız ölmüş, 23 vatandaşımız yaralanmıştır.

Kaza öncesinde Gürcistan plakalı ve sürücüsü de Gürcistan vatandaşı olan tırın fren sistemindeki arıza nedeniyle emniyet şeridine park edildiği, Osmancık Bölge Trafik görevlilerince araç çevresine ve arkasına duba ve reflektör konulmak suretiyle tedbir alındığı, ayrıca aracın flaşörlerinin açık bırakıldığı anlaşılmıştır.

Kaza sırasında otobüste yangın meydana geldiği, bir kısım yolcuların araç camlarını kırarak araçtan çıktıkları anlaşılmış olup, hayati tehlikesi bulunmaksızın yaralı durumda olan 21 vatandaşımız Çorum Merkez ve Osmancık’taki hastanelerde tedavi altına alınmış, 2 hafif yaralı yolcunun kaza sonrası kendi imkanlarıyla olay yerinden ayrılarak Tokat ve Amasya’daki sağlık kuruluşlarına başvurdukları anlaşılmıştır.

Kazaya karışan otobüs enkazı kriminal inceleme için muhafaza altına alınmıştır.

Osmancık Devlet Hastanesinde ölü muayene işlemleri tamamlanan 11 kişiye ait cenazeler, kimlik tespiti ve otopsi işlemleri için Ankara Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığına gönderilmiştir.

Soruşturmanın safahat ve sonucundan gerektiğinde ayrıca bilgi verilecektir.

                                                     

Son Güncelleme: 13.03.2018 17:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165