Bayan vekillerden Ovacıklı’ya ziyaret

AK Parti Çorum Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Parlementolararası Birlik Türk Grubu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, bayan milletvekilleri ile birlikte 15 Temmuz gazisi Derya Ovacıklı’yı ziyaret etti.

13 Aralık 2016 Salı 15:33
 Bayan vekillerden Ovacıklı’ya ziyaret

AK Parti Çorum Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Parlementolararası Birlik Türk Grubu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, bayan milletvekilleri ile birlikte 15 Temmuz gazisi Derya Ovacıklı’yı ziyaret etti.

Darbe girişimini engellemek için Kazan'dan Akıncı'daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığının önüne, 13 yaşındaki oğlu ve eşiyle giden 39 yaşındaki Ovacıklı, aile fertlerini arka saflarda bırakarak önlerde gerçekleştirdiği mücadele sırasında bir genci korumak için üzerine kapaklandığında sağ bacağına isabet eden iki kurşunla ağır yaralanarak gazi olmuştu.


“VATANA BACAĞIMIZ DEĞİL CANIMIZ FEDA OLSUN”


Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören Öğretmen Derya Ovacıklı’yı Türkiye “Bir bacak hiç önemli değil, canımız bu vatana feda olsun” sözleriyle tanıdı.

Darbe girişiminden önce belediyenin gençlik merkezinde öğretmenlik yapan Ovacıklı, Ceritoğlu ve bayan milletvekillerine 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı. 

“F-16 IŞIKLARINI YAKMADAN UÇUYORDU”


Ovacıklı, o akşam saatlerinde ailesiyle evde otururken F-16 uçaklarının ışıklarını yakmadan, Kızılay istikametine doğru gittiğini ve bir sorunun olduğunu o zaman anladığını söyledi.

Daha sonra televizyondan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısını duyduğunu dile getiren Ovacıklı, 'Uçaklar Ankara'da Meclis'i bombalıyor' diye haber gelince Akıncı nizamiyesinin önüne geldik ve vatandaşlarımızla birlikte saat 22.30'dan gece 03.30'a kadar darbeci askerleri iknaya çalıştık” dedi.

“ARKADAŞIMIN ÜZERİNE KAPAKLANDIM”


Saat 03.00 sıralarında karargahın içinden gelen bir başka grup tarafından tarandıklarını belirten Ovacıklı, “Onlar TSK mensubu değildi, hedeflerinde yanımda olan mavi gömlekli genç bir arkadaşım vardı. Ateş edeceklerini anlayınca arkadaşımı korumak için üzerine atladım ve ilk kurşunu sağ baldırımdan yediğim gibi yere yığıldım” diye konuştu.


“KADINLARIMIZ NENE HATUNLARI ARATMADILAR”


Ceritoğlu, FETÖ mensuplarının darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'da evlerinde duramayarak sokaklara çıkan kadınların Nene Hatun'u aratmayan büyük cesaret sergilediğini ifade etti.


“O GECE KADINLARIMIZDA SOKAKLARDAYDI”


Tıpkı erkekler gibi kadınlarında o gece sokakta,  ellerinde bayraklar, dillerinde tekbirlerle darbeye karşı olduklarını haykırdıklarını hatırlatan Ceritoğlu, “ 15 Temmuz darbe girişimi sırasında tankların karşısına geçmiş, canı pahasına dimdik ayakta duran kadınlarımızın hepsinden Allah razı olsun” dedi.


“ODASINI KÜTÜPHANEYE DÖNÜŞTÜRMÜŞ”


Derya öğretmenin hastanedeki odasını bir kütüphaneye dönüştürdüğünü belirten Ceritoğlu, 15 Temmuz gecesi gösterdiği büyük cesaretten dolayı kendisine teşekkür etti.

 

Son Güncelleme: 13.12.2016 15:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.