Bayanlara Yetim Projesi’ni anlattı

İHH ve Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde imzalanan protokol gereğince İHH’nın yetim sponsorluğu...

05 Mart 2015 Perşembe 14:04
 Bayanlara Yetim Projesi’ni anlattı


İHH ve Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde imzalanan protokol gereğince İHH’nın yetim sponsorluğu projesi Kur’an kursu hocalarına tanıtıldı.


Çorum Müftülüğü Toplantı Salonunda, Müftü Yardımcısı Ahmet Süzen’in de katılımıyla yapılan program, Kur’an Kurslarından Sorumlu Şube Müdürü Abdullah Salman'ın, İHH ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan ortak çalışma protokolünün içeriği hakkında bilgilendirme yapmasının ardından başladı.


İHH tanıtımı ve Her Kalbe Bir Yetim sinevizyonu izlendikten sonra kürsüye gelen Çorum İnsani Yardım Derneği (Çorum İHH) ve İlke-Der Hanımlar Komisyonu Başkanı Amine Özkabakçı, dünyada yetim gerçeğini ve İHH’nın yetim sponsorluğu projesini anlattı.


Özkabakçı, dünyada 400 milyondan fazla yetim bulunduğunu ve bu yavruların her türlü tehlikeye açık durumda olduğunu, organ mafyalarının, fuhuş sektörünün ve misyonerlerin insafına terkedilemeyeceğinin ayıca yetimlerin bizlere Allah’ın emanetleri olduğunu ve onlara sahip çıkmak zorunda olduğumuzun altını çizdi ve İHH’nın yetim sponsorluk projesi kuran kurslarımızın ve camilerimizin sahip çıkmasıyla daha da güçlenecektir dedi. Çorum halkının da kendi çevrelerinde bulunan yetimlerini Çorum İHH’ya bildirdikleri takdirde onları da yetim sponsorluk havuzuna dahil ettiklerini Çorum’da bulunan yetimlere de sahip çıktıklarını söyledi.


Özkabakçı, “İHH Türkiye’de ve dünyada 150 civarında ülkede ve bölgede faaliyetleri olan yetim çalışmalarından, su kuyularına, katarakt ameliyatlarından, okullara, hastanelere kadar birçok alanda faaliyet yapmaktadır. Bu faaliyetler genellikle savaş bölgelerinde, doğal afetlerde ve kıtlık olan yerlerde gerçekleşmektedir. İHH Savaş bölgelerinde mazlum halka, yetim çocuklara İnsani Yardım ulaştırır. Dikkat ederseniz savaşlar ve akan kanlar genellikle İslam coğrafyalarında gerçekleşmektedir. İHH literatürümüze İnsani Diplomasiyi katmıştır, ikinci dünya savaşından sonraki en büyük esir kurtarma operasyonunu İHH gerçekleştirmiştir. Suriye’de katil Esat rejiminin esir aldığı iki bin üç yüzden fazla, içinde kadın ve çocuklarında bulunduğu esirleri insani diplomasi girişimleri ile kurtarmıştır. Biz silahların susturulmasını da insani yardım kapsamında değerlendiriyoruz.


İHH Türkiye ve dünyanın neresinde bir doğal afet ve kıtlık gerçekleşirse acil yardım ve arama kurtarma ekiplerini bölgeye ulaşarak gerekli yardım çalışmalarını başlatmaktadır.


Patani’deki yetimhaneye destek istedi


En çok önem verdiğimiz konuların başında yetimlerimiz gelmektedir. Çünkü onlar bizlere Allah’ın emanetidir. Bizler de Çorum İHH olarak Patani’de 125 bin dolar maliyetli bir kız yetimhanesi yaptırıyoruz. Burada Müslümanlar’ın yetimleri güvenli bir şekilde büyüsün istiyoruz. Patani, Tayland’da Müslümanlar’ın yaşadığı bir bölgenin adıdır. Hanımlarla bir araya gelerek yetimhanemiz yararına el işleri yapıyoruz, sizlerden de bu konuda destek bekliyoruz. Yetimhanemize de Çorum’umuzun gururu olan Alim İskilipli Atıf Hocamızın adını verdik. Ayrıca Atıf Hoca yazıp 3072 ye SMS gönderirseniz yetimhanemize 5 TL bağışlayabilirsiniz.


Suriye’de ayrı bir kanayan yaramızdır. Suriye’de çocuklar soğuktan ve açlıktan ölüyorlar. Kadınların, yaşlıların sığınacak bir yerleri yok. Asıl sorunun Suriye tarafında yaşanmaktadır. Oradaki savaş mağduru kardeşlerimizin çevrelerinde yardım isteyeceği hiç kimseleri yok. İHH olarak Suriye yardımlarımız sürekli devam ediyor. Her türlü yardıma ihtiyaç var.


Açılışta yardım tırları gönderilecek


30 Nisan’da Genel Başkanımız Bülent Yıldırım’ın da katılımı ile Çorum İHH ofisimizin açılışını yapacağız. Aynı gün Suriye için hazırladığımız insani yardım tırlarımızın da uğurlamasını yapacağız. Sizlerden bu yardım tırlarımız için de destek bekliyoruz inşallah.


Konuşmamı yetimlerle ilgili beklentilerimiz ile sonlandıracağım; Her Müslümanın Bir Yetimi Olsun. Her Caminin, Her Kuran Kursunun ve Tüm Hocalarımızın Birer Yetimi Olsun.


İnşallah Türkiye’de ve sizlerin sayesinde Çorum’da her evde yetimler konuşulacak ve farkındalık artacaktır. Sloganımız: YETİM GÜLERSE, DÜNYA GÜLER”


Programın sonunda Çorum İHH Hanımlar Komisyonu Halkla İlişkiler Sorumlusu Aslı Terziöz, İHH’nın Yetim Sponsorluk sisteminin nasıl işleyeceği hakkında bilgi verdi.




Son Güncelleme: 05.03.2015 14:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165