Bayat’ta imece usulü iftar yemeği

Çorum Merkez Bayat Köyü’nde iftar yemeği programı düzenlendi.

13 Temmuz 2015 Pazartesi 16:01
 Bayat’ta imece usulü iftar yemeği


Çorum Merkez Bayat Köyü’nde iftar yemeği programı düzenlendi.


Cumartesi akşamı Bayat Köyü Camii bahçesinde gerçekleştirilen programa köyde oturan ve köy dışında ikamet eden Bayatlılar katıldı.


Köy halkı evlerinde pişirdikleri yemekleri getirerek bir arada iftar yapmanın hazzını yaşadı.


Program, İftar yemeğinden önce hatipler tarafından okunan ilahiler ve edilen dualarla başladı.


Programda bir konuşma yapan Bayat Köyü Camii Hatibi Ahmet Çavuş, iftar yemeği programının hazırlanmasında emeği geçen ve katılan herkese teşekkür etti.


Köy Muhtarı Osman Külcü, iftar programını bundan sonra her yıl yapmayı düşündüklerini ve kendilerinden sonraki nesillere aktarmak için çaba göstereceklerini söyledi.


Köylerinde ve Çorum’da ikamet eden köylülerini toplayarak bir araya geldiklerinin belirten Külcü, köy halkının yardımlarıyla bu iftar programını yapmaya çalıştıklarını ifade etti.


Birlik ve beraberlik içinde yenen iftar yemeğinden sonra ilahiler eşliğinde yapılan semazen gösterileri manevi duyguların doruk noktaya ulaşmasına vesile oldu.


Programdan sonra yapılan sohbet faslında senede bir defada olsa bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayan Bayatlılar bu programın artık her sene yapılmasını istediler.



Son Güncelleme: 13.07.2015 16:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.