Bayram, birlik ve beraberliğimize vesile olsun

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı tarafından bayramlaşma töreni düzenlendi. Parti binasında gerçekleştirilen Ramazan Bayramı bayramlaşma törenine partililer ve vatandaşlar katıldı.

27 Haziran 2017 Salı 10:42
Bayram, birlik ve beraberliğimize vesile olsun

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı tarafından bayramlaşma töreni düzenlendi. Parti binasında gerçekleştirilen Ramazan Bayramı bayramlaşma törenine partililer ve vatandaşlar katıldı.


Milliyetçi Hareket Partisi Çorum İl Başkanı Mehmet Akif Aras, bayramlaşmada yaptığı konuşmada bayramın, birlik ve beraberliklere vesile olmasını diledi. Aras, konuşmasında şunları dile getirdi:

“Manevi iklimini bir aydır yaşadığımız, başında rahmetin, ortasında mağfiretin, sonunda kurtuluşun eşsiz fırsatlarını sunan mübarek Ramazan ayını geride bırakarak, yeni bir bayrama daha ulaşmış bulunmaktayız. Bir ay boyunca sabrın ve şükrün manevi kılavuzluğuyla idrak ettiğimiz, dua ve ibadetlerle geçirdiğimiz Mübarek Ramazan ayını geride bırakırken bayrama kavuşmuş bulunmaktayız. Ramazan bayramı orucun mükâfatı, dayanışma ve yardımlaşma hissiyatının ve gönül alma hasletlerinin emsalsiz bir kaynağıdır.

Bayramlar; ihtilafların çözüme kavuşması, hiziplerin bitmesi, dargınlıkların unutulması, küsler arasındaki mesafelerin kalkması gereken özel zamanlardır. Bayramlaşmada sadece bedenler sarılmayacak, sadece eller tutuşmayacak; aynı zamanda kırılan kalpler onarılacak, incinen birlik ve beraberlik duyguları helalleşecektir. Çocuklar sevindirilecek, büyükler hürmetle ziyaret edilecektir. Bu bayramda dargınlıklar son bulmalı; sevgi, muhabbet ve coşku iklimi her şeye rağmen hâkim olmalıdır. Ramazan Bayramı, insanımız arasına ekilmeye çalışılan ayrık otlarının temizlenmesi hususunda bir fırsattır. Bu anlamlı günlerin yapay, kısır ve sonu olmayan tartışmaların bitirilmesi noktasında bir eşik olması milletçe temennimizdir.

Türkiye’nin bayramlaşma ruh ve özgüveniyle her meselenin, her açmaz ve karmaşanın üstesinden geleceğine yürekten inanıyoruz. İhtiyaç duyduğumuz toplumsal beraberliğimiz, bayramlaşmanın manevi adap ve terbiye halini hayatımızın her alanına taşımakla anlam ve derinlik kazanacaktır.

BAYRAM, ÜLKEMİZE VE COĞRAFYAMIZA BİRLİK VE HUZUR GETİRSİN

Geride kalan Ramazan ayında bizleri kahreden, düşündüren ve endişelendiren üzücü gelişmeler, ağır buhranlar yaşanmaya devam etmiştir. Ramazan ayının ruhuna gölge düşüren hain ve bölücü terör kanlı vardiyalarını sürdürmüştür. Türkiye düşmanları Ramazan ayında da boş durmamıştır. Bugün coğrafyamız savaş alanına çevrilmiştir. Türkiye zordadır. Ortadoğu’da yaşanan insanlık dramı, hak ve hukuk ihlalleri, dökülen kan, coğrafyamızı saran ateş çemberi,  dört bir yanımızı kuşatan şiddet dalgası milletimizi hüzne boğmuştur.

Sadece ülkemiz değil, insanlık terörle boğuşmaktadır. Küresel akıl dağılmış, küresel vicdan susmuştur. Türk Milletinin terörle mücadelesine şaşı bakan, terör örgütlerinin sırtını sıvazlayanların terörden şikayetçi olmaları inandırıcı olmamıştır. Türkiye yoğun bir beka mücadelesi vermektedir. Vatan coğrafyasından taviz isteyen, millet varlığımıza kasteden, devletimizden çözülme bekleyen iç ve dış mihraklar pusudadır. Tehditin dozajı fazla, tehlikenin boyutu yüksektir. Milletimizin karşı karşıya olduğu vahim meseleler fuzuli yürüyüşlerle aşılamayacak, engebeli yollarda adalet bulunamayacaktır.

Milli birlik ve kardeşlik ruhu ve şuuru diri olduktan sonra hiçbir hain emel, hiçbir işbirlikçi Türkiye’ye zarar veremeyecektir. İçinden geçtiğimiz karanlık ve sorunlarla yüklü zaman zarfında; asırların şahitliğiyle oluşmuş kardeşliğimizin bozulması, üniter yapımızın sulandırılması hedeflense de, tıpkı bayram günlerindeki gibi aziz milletimizin bütün fertleri bir araya gelerek sahnelenmeye çalışılan kirli oyunları tarihin çöplüğüne atacaklardır. Bu vesileyle aziz milletimizin, Türk-İslam âleminin ve hemşehrilerimizin Ramazan Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum. Türk-İslam Aleminin içine düştüğü ateş çemberinden süratle çıkması temennisiyle bütün din kardeşlerimizin ve soydaşlarımızın, tüm hemşerilerimizin bayramını kutluyor, hepsini selamlıyorum.

Bayramın Türk-İslam alemine hayırlar getirmesini, müslümanların ilerleyen yıllarda artık küresel ölçekte geri kalmış, kanı dökülen, ülkesi dağılan şekilde anılmasının sona ermesini diliyorum. Müslümanların küresel ölçekte başı dik, huzur ve kardeşlik içerisinde olduğu,  gelişmiş ve kalkınmış toplumlar olarak dünya ölçeğinde söz sahibi olduğu bir geleceği Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” 


Son Güncelleme: 27.06.2017 10:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.