Bayram bitti, artık iş zamanı

Ordu yeni stadı için gün sayıyor. Nerde stad haberi okusak hemen aklımıza Çorum geliyor. Çünkü biz de vakit kaybediyoruz

26 Ağustos 2018 Pazar 13:16
Bayram bitti, artık iş zamanı

MUSTAFA DEMİRER

Kurban Bayramı ve uzun bayram tatili bugün sona eriyor. Tabiri caizse şimdi hızlı bir şekilde işe koyulma vakti.

Çorum için yapılacaklar listesinde daha önemli icraatlar da var ancak şimdi gündemde olduğu için isterseniz Stad mevzusundan başlayalım.

Türkiye genelinde 30’un üzerinde şehir stadı merkezi hükümet kaynaklarıyla yapıldı. Bunlardan birisi de Ordu.

Ordu’da geçen yılın Mayıs ayında temeli atılan 20 bin kişilik yeni Ordu Stadı’nın yüzde 90’ı tamamlandı. Eylül ayında maç oynanır hale gelecek.

54 bin m2 alan üzerine inşa edilen yeni şehir stadı sadece futbola yönelik değil, bütün salon sporları, sosyal aktiviteleri ve içerisindeki oteliyle birlikte tam bir spor kompleksi olacak.

150 milyon lira maliyetli stadyum Çorum gibi yerel kaynaklarla değil, tamamen Ankara’nın desteğiyle yapıldı.

ESKİ STAD NE OLACAK?

Ordu’nun 68 dönüm alan üzerinde bulunan eski 19 Eylül Stadyumu yıkılacak. Stat alanında kesinlikle yapılaşma olmayacak. Çocukların koşup oynayacağı, şehrin nefes alacağı bir yeşil alan kente kazandırılacak. Stat içerisindeki yeşil alan, çim sahalar ve yürüyüş yolu aynen kalmak şartıyla sadece tribünler ve etrafındaki yapılar yıkılacak.

ÇORUM’A DÖNERSEK

Çorum’un 15 bin seyirci kapasiteli yaklaşık 80-90 milyon lira maliyetli yeni şehir stadı tamamen Çorum Belediyesi kaynaklarıyla yapılıyor. 68 bin m2 alana oturan eski stat yeri ve müştemilatı (sentetik sahalar, tenis kortu, Atatürk Spor Salonu, gençlik ve spor müdürlüğü hizmet binası)  eski belediye başkanı Muzaffer Külcü döneminde yüksek katlı (20-25 kat-1250-1500 konut) konut ve ticaret merkezi imarına açılmıştı. Kamuoyundan yükselen tepkiler üzerine imar planında revize yapılarak konut sayısının 1500’den 600’e düşürüleceği söylendi. Ancak eski başkan Külcü bu icraatı(!) görev süresi içinde gerçekleştiremedi, görevden alındı.

ERDOĞAN’IN SÖZLERİ TARTIŞMALARI BİTİRDİ

Bir süre sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni stat yapılan şehirlerde eski stat alanlarının millet bahçesi yapılacağını açıkladı. Erdoğan’ın açıklamaları tartışmalara son noktayı koyarken, başından beri eski stat alanının imara açılmasına karşı çıkan Çorumlular’ın duygularına tercüman oldu ve ziyadesiyle sevindirdi.

ZEKİ GÜL NE DİYOR?

Külcü’den sonra belediye meclisi seçimiyle görevi devralan Belediye Başkanı Zeki Gül, eski şehir stadının yeşil alana açılmasını kendilerinin de istediğini, kısa sürede bu yatırımı yapabilecek potansiyele sahip olduklarını ifade ediyor. Gül, yeni şehir stadı ve yeni spor salonunu belediye kaynaklarıyla yaptıklarını, bu nedenle merkezi hükümetten destek beklediklerini dile getiriyor.

SİYASİLERE DÜŞEN…

Kent için Çorumlu’nun beklentileri yönünde hareket etmek isteyen milletvekilleri ve AK Parti teşkilatlarına bu noktada düşen görev ise, Belediye Başkanı Zeki Gül’ün beklediği maddi desteğin teminine çalışmaktır. Daha fazla vakit kaybetmeye gerek yok. Yukarıda anlattığımız Ordu Stadı, bize en güzel örnek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sungurbey 2018-08-26 16:31:24

Anlamadığım şu, 30 şehre devlet stad yapıyor da Çorum’a niye yapmıyor, böylece belediye kaynağı oraya akıyor, Çorum İran’da mı yoksa?
E o zaman belediye madem devletin yapacağı işleri de yapıyor, havaalanını da yapsın, halk olarak biz de yardım edelim!!!

Avatar
ismail baş çamlıca 2018-08-26 13:59:17

kısa ve öz külcü görevden alındı ya şimdi ahmet sami ceylanın mkyk secilmesi mehmet karadagın adaylıgını garentiledi mi o zaman yapılanlar hep yazdım koltuk boşaltmak için bir cahil köylü olarak mustafa bey