Bayramda her gün 4 nöbetçi eczane

Çorum Eczacı Odası Başkanı Ecz. Süleyman Koca, tüm Çorumlular’ın Ramazan Bayramı’nı kutladı.

15 Temmuz 2015 Çarşamba 12:03
 Bayramda her gün 4 nöbetçi eczane


Çorum Eczacı Odası Başkanı Ecz. Süleyman Koca, tüm Çorumlular’ın Ramazan Bayramı’nı kutladı.


Koca, yayımladığı kutlama mesajında; “Tüm vatandaşlarımızın eşit-ücretsiz-nitelikli temel sağlık hizmetlerinden faydalanması, geleceğin insanlığa barış, huzur, güven ve sağlıklı günler getirmesi, tüm dünyada oluk oluk akan Müslüman kanının bir an önce durması temennisi ile Çorumlu hemşerilerimin, sağlık çalışanlarının ve eczacı meslektaşlarımın Ramazan Bayramı’nı en samimi duygularımla tebrik ediyor, saygılar sunuyorum.” dedi.


NÖBETÇİ ECZANELER BU ADRESTE


“Her eczanemiz size en yakın sağlık merkeziniz, her eczacımız sizin sağlık danışmanınızdır. Aynı zamanda her eczanemizin telefonu sağlık danışma hattınızdır.” diyen Başkan Koca, bayram süresince her gün 4 eczanenin Çorum halkına nöbet hizmeti vereceğini ifade ederek, “İl merkezi ve ilçelerimizde nöbet hizmeti verecek eczanelerimizi; eczanelerimizin vitrinlerinde asılı olan nöbet çizelgelerinden, hastanelerimizdeki nöbet levhalarından ve en kolay Çorum Eczacı Odamızın www.corumeo.org internet adresinden öğrenmeniz mümkündür.


Vatandaşlarımızın yoğun talebi üzerine son zamanlarda gündemde olan ve eczanelerce hastalarımıza ilaç verirken alınan ücretlerin eczacıların devletin tahsildarlığını yaptığı ve devlet adına tahsilat yaptığı, devlete yaptığı bu aracılıktan dolayı da kendisine hiçbir ücret almadığının teferruatı ile açıklanması zarureti doğmuştur.


İlaç fiyatları her geçen gün düşmeye devam ederken tedavi giderleri, muayene ücretleri ve katkı payı olarak vatandaşlarımızın devlete ödediği ücretler hızla artmaya devam etmektedir. SGK’nın vatandaşlarımızdan aldığı tedavi katılım payı tutarı 2011'de 1.1 milyar lira, 2012'de 2.4 milyar lira, 2013 yılında ise 2.7 milyar liradır. Vatandaşlarımızın dört yılda katılım payı olarak ödediği tutar 9.2 milyar liraya ulaşmıştır. Bu ücretler emekli vatandaşlarımızın maaşlarından çalışanlardan ise nakit olarak tahsil edilmektedir.


Sağlıkta tasarrufun bedelini en ağır şekilde ödeyenler başta vatandaşlarımızla beraber eczacılarımız olmuştur. Sık sık yapılan yasal düzenlemeler her iki eczacıdan birisini ekonomik krizin içerisine itmiş, vatandaşlarımızın ise maaşlarından sağlığa ayrılan pay artırmıştır. Giderek artan sağlık harcamaları, vatandaşlarımızın bayram alışverişlerine ve torunlarına ayırdıkları bayram harçlıklarını kısmak zorunda kaldıkları nedenlerden birisi haline gelmiştir.”  diye konuştu.



Son Güncelleme: 15.07.2015 12:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165