BBP’den başörtülü aday

Kamuda başörtüsü yasağının tamamen kaldırılmasının ardından yerel seçimler öncesi belediye başkanlığına adaylığını koyan Melahat Üzgün Çakır...

06 Ekim 2013 Pazar 16:10
BBP’den başörtülü aday


Kamuda başörtüsü yasağının tamamen kaldırılmasının ardından yerel seçimler öncesi belediye başkanlığına adaylığını koyan Melahat Üzgün Çakır, başörtülü belediye başkan adayları arasında yer aldı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yerel seçimler öncesi başörtülü belediye başkan adayını açıkladı. Destici, BBP Adapazarı Belediye Başkanlığı için Melahat Üzgün Çakır'ı aday gösterdi.

Haber7'de yer alan habere göre, Mustafa Destici, Sakarya'da düzenlediği basın toplantısında yaklaşan yerel seçimleri önemsediklerini söyledi. Destici, partisinin adaylık başvurularının 7 Ekim'de başlayacağını vurgulayarak, "Sakarya'da istisnai bir durumu gerçekleştireceğiz. Genel başkan kontenjanını kullanacağız. Bir kadın adayımızı Adapazarı belediye başkan adayı olarak açıklayacağız. Bu hanımefendi, Adapazarı'nda İkizce Müslüm Mahallemiz'in muhtarı... Melahat Üzgün Çakır hanımefendiyi partimizin Adapazarı belediye başkan adayı olarak açıklıyorum, başörtülü kadın adayını da BBP açıklamış oluyor. Hayırlı Uğurlu olsun. Adapazarı, bu kardeşimize sahip çıkacaktır. Adayımızı Adapazarı'na emanet ediyorum" dedi.Çakır da Destici'nin Adapazarı belediye başkan adaylığı görevini kendisine layık görmesinden duyduğu memnuniyeti ile getirerek, "Hani yürü yürü bir sloganımız var ya. Allah'ın izniyle biz yürüyoruz. Gözünüzde üzerimizde. Adapazarı'nda Allah'ın izniyle bunu da başaracağız" dedi.


''BU ÜLKEDE HALA DARBE TEHLİKESİ Mİ VAR?''

Çıkarılan paket hakkında görüşlerini bildiren Destici, kamuda başörtüsünü serbest bırakılmasını alkışladıklarını belirterek, "Sadece eksik bulduğumuz bir nokta var. Neden yargı mensupları emniyet mensupları, neden Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları bunun dışında tutuldu. Hükümet şu mesajı mı vermeye çalışıyor bu ülkede hala bir darbe tehlikesi mi var. Hala bu ülkede bir vesayet rejimi mi var. Bunu mu söylemek istiyorsunuz. Böyle bir şey varsa bunun millete açık açık söylenmesi ve izah edilmesi lazım. Biz böyle bir şeyi kabul etmiyoruz ve bu serbestliğin her alana yayılmasını istiyoruz. Zaten hukuken bir engel yoktu. Şimdi kısıtlayarak bir engel getirilmiş oldu diye düşünüyoruz. Bizim istediğimiz şu: Bu ülkede yaşayan bütün insanlar için olumlu adımlar atılmasını istiyoruz. Belli çevreler ve kesimlerin talepleri için değil özellikle silah dayatarak bir şeyleri kabul ettirdik havasına asla müsaade edilmemesini istiyoruz. Bunlar tabi sadece açıklanmadı bunar daha meclisten geçecek kanunlaşacak. İnşallah bizim söylediğimiz bu eksiklikler giderilerek milletin birliği beraberliğini sağlayacak, devletin varlığını devam ettirecek bir şekilde düzenlemeler yapılır inancındayız. Biz sürekli uyarmaya ve hatırlatmaya devam edeceğiz" dedi.





Son Güncelleme: 06.10.2013 17:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165