Belediye 230 muvafakatı bekliyor

Arasta Sağlıklaştırma Projesi'nin hayata geçirilebilmesi için 230 parselin daha muvafatnamelerini vermesi gerekiyor.

08 Mayıs 2019 Çarşamba 13:00
Belediye 230 muvafakatı bekliyor

Dikici ve Kunduracılar Odası Başkanı Halil Gürbüzer oda üyelerinin hayırlı olsun ziyaretinde tarihi yapının ayağa kaldırılmasına yönelik çalışmalar gündeme geldi.

PROJE 450 GÜNDE TESLİM

Belediye Başkanı Aşgın, yola çıkarken Çorum’un tarihi mekanlarını ihya etme sözü verdiklerini hatırlatarak, “Arasta Sağlıklaştırma Projesi bizden önce başlanılmış bir proje. İnşallah bu projeyi gerçekleştirmek bize nasip olacak. 16 Nisan’da proje ihalesi yapıldı. Önümüzdeki günlerde ihaleyi alan firma ile sözleşme imzalayacağız. Firma çalışmayı belediyemize kurul onayı hariç 450 günde teslim edecek" dedi.

478 PARSELDE SAĞLIKLAŞTIRMA

Arasta’ya  özel önem verdiklerini, yıkmak istemeyip güzelleştirmek için çalıştıklarını ifade Aşgın, “Amacımız buradaki ahilik geleneğinin yaşatılması ve kültürel dokunun korunması. Proje kapsamında yaklaşık 27.000 m² alanda, Ulu Camii çevresi, Dikiciler Arastası, Çöplü Arastası, Kilise ve Taşhan (Eski Cezaevi) kapsayan alanda 478 parselde sağlıklaştırma yapılması planlanıyor” dedi.

KİLİSE VE TAŞHAN İÇİN ÖZEL PROJE

Proje kapsamında tüm yapıların mevcut durum tespitleri yapılarak rölöveleri çizilecek, geçmişten günümüze kadar geçirdiği değişiklikler tespit edilip sağlıklaştırma önerileri hazırlanacak. Alanda bulunan betonarme yapılar için de aynı işlemler yapılarak tarihi dokuya uygun cepheler oluşturulacak. Kilise ve Taşhan için ise daha detaylı restorasyon projeleri hazırlanacak, dayanım sıkıntıları oluşmaya başlayan bu yapılar için mühendislik projeleri de hazırlanacak. Bu iş kapsamında görüntü kirliliğine sebep olan açıktan geçen elektrik hattı, Telekom hattı gibi kabloların yer altına alınması ve dükkanların ihtiyacı olan gider ve doğalgaz için alt yapı projeleri hazırlanacak.

ARASTA ESNAFINA SELAM GÖNDERDİ

 Sözleşme öncesi muvafakatnamelerin toplanması gerektiğini hatırlatan Aşgın, “Arastada toplanan muvafakatların tarafımıza iletilmesi gerekiyor. 478 parselden 230 parsel kaldı. Bizden esnaf kardeşlerimize selam götürün. Bu proje yeterince geç kalınmış bir proje, daha fazla gecikmeden işe başlamamız lazım.”

Son Güncelleme: 08.05.2019 13:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bilen 2019-05-08 17:14:24

Başkanım Dönün Bu Yanlıştan;
Çorum'u saat Kulesine sıkıştıran bu ucube mekan esnaf mağdur edilmeden yıkılmali,
- Siz Başkan olmadan ne vaat ettiniz, Hani Halka soracaktın hadi koy sandığı Milletin önüne ne sonuç çıkacak..

Avatar
Fert 2019-05-08 23:42:32

Kesinlikle bu proje yanlış. Çorumun geleceği için saat kulesi farabi caddesi ile birleştirilmelidir ki şehirleşme farabi tarafına kaysın yoksa Çoruma yazık olur