Belediye Bayram’a hazır

Çorum Belediyesi Kurban Bayramı tedbirlerini aldı.

10 Ekim 2013 Perşembe 16:29
 Belediye Bayram’a hazır


Çorum Belediyesi Kurban Bayramı tedbirlerini aldı.

Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Kurban Bayramı nedeniyle Çorum Belediyesi’nde sivil toplum örgütleri, partililer ve vatandaşlarla yapılacak olan bayramlaşma töreni bayramın ikinci günü gerçekleştirilecek.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün ev sahipliğinde gerçekleşecek olan bayramlaşma merasimi 13.30’da başkanlık makamında başlayacak.


Halk Otobüsleri ilk gün bedava

Çorum Belediyesi, her dini bayramda olduğu gibi bu bayramda da vatandaşların bayram ziyaretlerini kolaylaştırmak için bayramın ilk gün vatandaşları ücretsiz taşıyacak.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Kurban bayramının birinci günü Çorumluların Halk otobüslerinden ücretsiz yararlanabileceklerini ifade etti.

Kurban Bayramının birinci günü halk otobüslü seferlerinin saat 09.00’da başlayacağını belirten Turhan Candan, bayramın ikinci günü ise saat 08.00’da, üçüncü gün ise seferlerin normal seyrinde devam edeceğini söyledi. Başkan Yardımcısı Turhan Candan, bayram süresince vatandaşların herhangi bir mağduriyeti yaşamaması için Çorum Belediyesi Toplu Taşıma İdare Amirliği’nin çalışmalarını ara vermeden sürdüreceğini söyledi.


Mezarlıklara otobüs kaldırılacak

Çorum Belediyesi, her dini bayramda olduğu gibi bu Kurban Bayramında da arefe günü mezarlıklara ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Çorum Belediyesi’nin Arefe günü sabah namazından sonra mezarlık ziyaretinde bulunmak isteyen vatandaşlar için ücretsiz olarak otobüs seferleri düzenleyeceğini ifade ederek, mezarlıklara camilerden kaldırılacak otobüs seferi güzergahlarını ve camileri ise şu şekilde açıkladı.

Ulu Cami, Köroğlu Cami, Kevser Cami, Ejder Cami, Sarılık Cami, Selimiye Cami, Binevler Cami, Buharaevler Cami, Garantievler Cami, İmam Hatip Cami, Abdibey Cami, Tevhit Cami, Bilali Habeş Cami, Yeşil Cami, Beytepe Cami, Kafkasevleri Cami, Mevlana Cami, Alaaddin Cami, Hicret Cami, Huzur Cami, Nadık Cami, Esentepe Cami, Karşıyaka Cami, Ehl-i Beyt Cami, Esnafevler Cami, Altınevler Cami, Yörükevler Cami, Fatih Sultan Mehmet Cami, Mimar Sinan Cami ve Kışla Cami.


Belediye bayram tedbirlerini aldı

Çorum Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi gereken tüm önlemlerini alıp bayram hazırlıklarını tamamladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Çorumluların rahat ve huzurlu bir şekilde bayramlarını idrak edebilmesi için Zabıtanın bayram süresince 24 saat görevinin başında olacağını söyledi.

Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Temizlik İşleri Müdürlüğümüz bayram süresince tam gün hemşerilerimizin hizmetinde olacaktır. Yine bayram süresince Su Arıza, Kanalizasyon ve Arıtma tesislerinde nöbetçi personel bulundurulacaktır” dedi.

Candan, Kurban Bayramı’nda vatandaşların olası şikâyetlerini Alo Zabıta 153, Su Arıza 185, İtfaiye 110, Cenaze işlemleri 213 10 76 ve Temizlik-Kanal 212 19 46 numaralı telefonlara bildirmelerini istedi.


Kurban kesim yerleri belirlendi

Çorum Belediyesi,
Kurban Bayramı'nda vatandaşların kurbanlıklarını kesebileceği yerleri belirledi. 8 bölgede yapılacak kesim işlemler için Çorum Belediyesi, çalışmalarını hızlandırdı. Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Belediyenin kurban kesim yerleri ve alınacak olan tedbirlerle ilgili çalışmaları başlattıklarını ve bu çalışmalarda sona yaklaşıldığını ifade etti. Candan, alt yapısı Çorum Belediyesi tarafından hazırlanan 8 farklı bölgede bulunan kurban kesim yeri oluşturduklarını dile getirerek, "Kurban kesim yerlerini Cuma pazarı, Bahar 7. Sokak (Mahzuni Şerif Parkı doğusu), Eşref Hoca Caddesi Anadolu 11. Sokak, Buharaevler 5. Cadde (Recep Yazıcıoğlu Parkı kuzeyi), Çiftlik Mezarlığı yanı, Fevzi Çakmak 3. Cadde, İkbal Kent Çiftlik Pınarı 7. Sokak (Gülabid Camii yanı) ve Dr. Sadık Ahmet Caddesi (Hz. İbrahim Camii yanı) olarak belirledik.” dedi.


Kesim yerlerinde personel görevlendirecek

Çorum Belediyesi, vatandaşların kurbanlarını rahatça kesebilmeleri için kesim merkezlerinde personel görevlendirilecek. Görevlendirilen personel, kesim noktalarının temizliği, etrafa saçılabilecek kurban atıkların kaldırılması ve oluşacak diğer sorunlarla ilgili müdahalelerde bulunacak.





Son Güncelleme: 10.10.2013 16:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165