Belediye: ‘Bayram’a hazırız’

Çorum Belediyesi Ramazan Bayramı için gerekli tedbirleri aldığını duyurdu.

30 Mayıs 2019 Perşembe 14:33
Belediye: ‘Bayram’a hazırız’

Çorum Belediyesi Ramazan Bayramı için gerekli tedbirleri aldığını duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre, Çorumluların bayramı huzur içinde geçirmeleri için Ulaşım Hizmetleri, Zabıta, Su ve Kanalizasyon İşleri, Mezarlıklar  ve Temizlik İşleri Müdürlüklerine bağlı ekipler arife ve bayramda de işbaşında olacak.

Çorum’da bayramın huzur içerisinde geçirilmesi için belediye olarak başta ulaşım ve güvenlik olmak üzere bütün önlemleri aldıklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Mezarlık ziyaretleri için arife sabahı araçlarımız ücretsiz hizmet verecekler. Yine Arife günü ve bayram süresince mezarlıklarda nöbetçi zabıtamız görevli olacak ve sorumlu olduğu konularda hizmet verecek. Su ve Kanalizasyon İşleri ekipleri, Temizlik İşlerine bağlı ekipler ve Zabıta Müdürlüğü personeli bayram süresince olası her duruma karşı hazır bekleyecekler. Şimdiden bütün hemşerilerimizin Ramazan Bayramlarını tebrik eder Ramazan Bayramının hayırlara vesile olmasını dilerim. Vatandaşlarımız karşılaşacakları her türlü olumsuzlukta Alo 153 Zabıta’yı arayabilir.” Dedi.

MEZARLIKLARA OTOBÜS KALDIRILACAK

Öte yandan Çorum Belediyesi her bayram olduğu gibi vatandaşların kabir ziyaretlerini daha kolay yapabilmeleri için Arife günü mezarlıklara ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek.

Ücretsiz otobüslerin kaldırılacağı camiler şöyle:  Ulu Cami, Köroğlu Cami, Kevser Cami, Ejder Cami, Hz. İbrahim Cami, Sarılık Cami, Selimiye Cami, Binevler Cami, Buharaevler Cami, Garantievler Cami, İmam Hatip Cami, Abdibey Cami, Tevhit Cami, Beytepe cami, Kafkas Cami, Mevlana Cami, Alaaddin Cami, Huzur Cami, Ehlibeyt Cami, Esnafevler Cami, Yörükevler Cami, Fatih sultan Mehmet Cami, Mimar Sinan Cami.

HALK OTOBÜSLERİ İLK GÜN ÜCRETSİZ

Her dini bayramda olduğu gibi bu bayramda da halk otoüsleri bayramın birinci günü vatandaşı ücretiz taşıyacak. Bayramın ikinci günü seferler saat 08.00’de başlayacak, üçüncü gün ise toplu taşımada normal seferler devam edecek.

TEMİZLİK’TE YOĞUN MESAİ

Öte yandan Çorum Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri arife gecesi aralıksız çalışacak. Arife Günü merkezdeki mezarlıkların çevre temizliği yapılacak, mezarlıkların yanındaki yollar yıkanacak. Arifeyi bayrama bağlayan gece merkezi camilerin önüyle Gazi ve İnönü Caddesi gibi ana arterler yıkanıp temizlenecek. Bunların dışında Kuyumcular Arastası, Ayakkabıcılar Arastası gibi bayram alışverişi yapılan yerlerin temizliği de yapılacak.

Son Güncelleme: 30.05.2019 14:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.