Belediye işi sıkı tutuyor

Çorum Belediyesi koronavirüse karşı sıkı tedbirler aldı.

11 Mart 2020 Çarşamba 23:55
Belediye işi sıkı tutuyor

Çorum Belediyesi tüm dünyayı etkisi altına alan son olarak Türkiye’de de görülen koronavirüs ile ilgili bir dizi tedbir aldı.

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, son dakika açıklamasında, “Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılan açıklamada da ifade edildiği üzere dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün henüz Türkiye’de münferit vaka şeklinde görüldüğü anlaşılmaktadır. Durum böyle olduğu halde Çorum Belediyesi olarak hemşehrilerimizin sağlığını korumak düşüncesiyle önleyici bir takım kararlar alınmış ve bu kararların kamuoyu ile paylaşılması uygun görülmüştür.” sözleri ile aldıkları bir dizi tedbiri açıkladı. Ayrıca Belediye’nin düzenlediği bir dizi etkinlik ertelendi.

Buna göre; Belediye tarafından yapılacak önleyici çalışmalarda daha etkin ve daha hızlı hareket edebilmek amacıyla Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, koordinatör başkan yardımcısı olarak görevlendirildi.

Dezenfeksiyon işlemiyle ilgili Belediye tarafından 3 bin litre önleyici malzeme tedarik edilerek depolandı.

Halkın yoğun olarak kullandığı Belediye hizmet binaları, otobüs durakları, çocuk oyun alanları, parklar, şehirlerarası otobüs terminali ve yeşil alanlar gibi yerlerde gerekli tedbirler alındı.

Toplu ulaşım araçlarında dezenfekte işlemleri düzenli olarak yapılıyor.

ETKİNLİKLER İPTAL

Virüsün yayılma ihtimaline karşı daha önceden yapılması planlanan 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Etkinlikleri kapsamında düzenleyeceğimiz “Kahramanlık Türküleri Konseri”, 20-29 Mart tarihleri arasında 70 yayınevi ve 25 yazarın katılımıyla gerçekleştirilecek olan Kitap ve Kültür Günleri, 1 Nisan 2020 tarihinde düzenleyeceğimiz Aşık Borani Vefa Gecesi ertelendi.

Aşgın, “Çorum Belediyesi olarak tedbirlerimizi en üst düzeyde almış bulunuyoruz. Bununla birlikte vatandaşlarımızın Sağlık Bakanımızın da açıkladığı üzere “14 kural”ını titizlikle uygulamaları, bireysel hijyene dikkat etmeleri, bu konuda daha bilinçli davranmaları önem arz etmektedir” uyarısında bulundu.


 

Son Güncelleme: 12.03.2020 11:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.