Belediye memleketin sağlığını düşünüyorsa...!

Pazartesi Pazarı ile aynı bölgede hizmet veren Ulukavak Aile Sağlık Merkezi'ne başvuran hastalar pandemi döneminde sıkıntılı günler yaşıyor.

22 Haziran 2020 Pazartesi 10:17
Belediye memleketin sağlığını düşünüyorsa...!

Çorum’da Pazartesi Pazarı’nın kurulduğu alanda Ulukavak Aile Sağlık Merkezi hizmet veriyor.

PAZARTESİ PAZARI VE SAĞLIK OCAĞI

Pazarın kurulduğu gün olan hafta başında sağlık ocağına başvuran bazı hastalar Koronavirüs salgını döneminde pazar yerinin bulunduğu alandan geçerken, aynı zamanda alandaki daralma nedeniyle sağlık merkezi binası içinde ve dışında sosyal mesafenin sağlanmasında ciddi problemler yaşanıyor.

BELEDİYE MEMLEKETİN SAĞLIĞINI DÜŞÜNÜYORSA

Konuya ilişkin görüşlerini dile getiren ve vatandaşlar, Çorum Belediyesi’nin her hafta kurulan Pazartesi Pazarı’nın Koronavirüs salgını döneminde sağlık ocağı binasını geçtikten hemen sonra açılmasında hem bölgenin hem de memleketin sağlığı açısından fayda gördüklerini ifade ettiler. Pazar girişlerinde ateş ölçümünün hastalığıın belirlenmesinde tek başına etken olamayacağını hatırlatan vatandaşlar, sağlık ocağının önünde kurulan semt pazarı nedeniyle bina içi ve dışında sosyal mesafe kuralının uygulanmasında güçlük çekildiğini, bu durumun insanların sağlığı açısından ciddi riskler doğurduğunu dile getirdiler.

Pazar yerinin sağlık ocağı binası geçildikten hemen sonra kurulmasının yaşanabilecek muhtemel sağlık risklerini ve problemi kökten çözeceğini hatırlatan vatandaşlar, bu konuda başta Çorum Belediyesi olmak üzere İl Hıfzıssıhha Meclisi’nin üzerine düşen vazifeyi yerine getirmesi gerektiğini dile getirdiler.

Son Güncelleme: 23.06.2020 15:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.