Belediye, sinekle mücadele ediyor

Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından şubat ayında başlatılan sinek ve...

23 Temmuz 2015 Perşembe 17:20
 Belediye, sinekle mücadele ediyor


Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından şubat ayında başlatılan sinek ve haşere ile mücadele çalışmaları yoğun olarak devam ediyor. Her gün 3 ayrı ekip 2 adet araç üstü ULV cihazı ve 1 adet de holderle şehrin tüm cadde ve sokakları düzenli olarak ilaçlanıyor.Ayrıca tespit edilen üreme alanlarında larva mücadelesi yapılıyor.


Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Belediyeye bildirilen sinek, karasinek vb. konulardaki şikâyetleri değerlendirerek en kısa sürede müdahale ettiklerini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, " Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü Şubat ayından beri şehrin tüm cadde ve sokaklarında haşereyle etkin bir mücadele yürütüyor. Bütün sokak ve caddelerde rutin ilaçlama çalışması yapıyor. Düzenli yapılan ilaçlama çalışmalarına ek olarak, haşerelerin üreme noktalarını saptıyor ve oralarda da gerekli ilaçlamaları yapıyor. Bütün çabamız daha temiz, daha yaşanılır bir Çorum için." dedi.


Haziran ve Temmuz aylarının beklenenden fazla yağmurlu geçmesi, sinek ve haşere üreme alanlarının genişlemesine yol açması nedeniyle ekiplerim rutin mücadeleyi bir üst aşamaya taşıdıklarını ve bu çerçevede belediye mücavir alan sınırları içerisindetümmahallelerin,derekenarlarının,fosseptikkuyuların,rögarların,kanallarınve kamuya açık her yer de ilaçlama çalışmalarının aralıksız sürdüğünün dile getiren Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Sülüklü Deresi,Derinçay,Karapürçek Çöp Döküm Sahası,Sanayi Bölgelerindeki metruk alanlar,Hayvan Pazarı ve Ağaç Pazarı’nda ilaçlama çalışmalarımız yoğun olarak devam etmektedir. Vatandaşlarımızdan da çöplerini boş alanlara atmamalarını, çöp konteynırlarının kapaklarını kapalı tutmalarını rica ediyoruz. Bu konuda ilaçlama ekiplerimize yardımcı olmalarını talep ediyoruz” dedi.


Son Güncelleme: 23.07.2015 17:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan Öz 2015-07-23 21:23:13

durmak yok, mücadeleye devam...