Belediye TOGG aldı

Çorum Belediyesi, Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG’u Çorum Belediyesi’ne makam aracı olarak aldı.

16 Mayıs 2023 Salı 11:36
Belediye TOGG aldı

Çorum Belediyesi, Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG’u Çorum Belediyesi’ne makam aracı olarak aldı. TOGG, şehre getirilerek Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a teslim edildi.

AŞGIN NE DEDİ?

Başkan Aşgın, TOGG’un gemlik rengi T10X modelini ilimize kazandırmanın gururunu yaşadığını söyledi. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati ile yaptıkları görüşmeler sonucunda süreci hızlandırarak aracı DMO’dan teslim aldıklarını anlatan Başkan Aşgın, “Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili artık Türkiye’nin bütün caddelerine girmeye başladı. Dünyanın merkezinde de artık kendi TOGG’umuz var. DMO ile ilgili tüm yazışmaları hızlandırarak ödemesini yapar yapmaz aracımızı teslim aldık.” dedi.

‘PLAKASI TC 001’

TOGG’u tüm Çorum adına satın aldıklarını ve ilimize kazandıklarını dile getiren Başkan Aşgın, aracın resmi plakasının 19 TC 001 olduğunu açıkladı.  Türkiye’nin yerli üretim hamlesiyle dünyanı parlayan yıldızı haline geldiğini vurgulayan Başkan Aşgın, “Kendi otomobilimizi, SİHA’mızı, İHA’mızı, petrol ve doğalgaz arama gemilerimizi nasılyaptıysak, bundan sonra da dünyada bir yıldız gibi parlamaya devam edeceğiz. Güçlü bir Türkiye ve aydınlık yarınlarımız için, Recep Tayip Erdoğan liderliğinde bu yürüyüşümüzün devam etmesi için dua ediyoruz. Bu millete, bu ülkeye büyük hayaller kurduran, milletlerin umudu olan Recep Tayyip Erdoğan’dan Allah razı olsun.” dedi.

VATANDAŞLARDAN İLGİ

Öte yandan TOGG’a ilk günden ilgi yoğun oldu. TOGG’U inceleyen vatandaşlar, Türkiye’nin ilk milli otomobiliyle gurur duyduklarını ifade ettiler.

Son Güncelleme: 17.05.2023 13:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorum... 2023-05-16 12:55:43

Halkin ulaşamamış olmasi ayri bi sorun, neyse buyuklerimiz binsin biz teselli buluruz.

Avatar
By 2023-05-16 13:35:25

Kurucayda arsami yoktu baska Baskan yardimcilarina parami yetmedi sadece kendine aldin Halil ibo;)

Avatar
vatandaş 2023-05-16 12:25:24

biri bu adamı durdursun artık.buna partinin uyunun düşmesi bile bi uyarı vermiyosa daha ne denir bilmiyorum artık.

Avatar
murat 2023-05-16 11:41:26

kaç tane makam otosu var.
devlet daireleri şu makam otosu sevdasından ne olur vazgeçin artık.

banner165