Belediye’den 10 numara 5 yıldız tesis

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Buharaevler Mahallesi’nde yapımı tamamlanan...

11 Mart 2015 Çarşamba 14:19
Belediye’den 10 numara 5 yıldız tesis


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Buharaevler Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Buhara Kültür Merkezi’ni ziyaret ederek, merkez hakkında açıklamalarda bulundu. Bünyesinde buz pateni, yüzme havuzu, bowling salonu, sinema, engelli eğitim merkezi başta olmak üzere çok sayıda bölüm barındıran Buhara Kültür Merkezi, bugünden itibaren üye kaydı almaya başlayacak.


‘Eser siyaseti yapıyoruz’


AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, Belediye Başkan Yardımcıları ve AK Parti Belediye Meclis üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Külcü, 6 yıllık görevi süresince gündelik siyaset polemiklerinin içinde yer almayıp, eser siyaseti yaptıklarını bildirdi.


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Buhara Kültür Merkezi’nin 12 milyon 750 bin TL’ye mâl olduğunu anlattığı basın toplantısında, kadın ve gençlere yönelik inşa edilen merkezin, Çorum için bir prestij yatırımı olduğunu bildirdi.


Seçim beyannamesinde söz verdikleri tüm yatırımları tek tek hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Külcü, özel sebepleri nedeniyle arasta ve stadyum yatırımları dışında tüm vaatlerini hayata taşıdıklarını bildirdi.


‘Şehri derleyip toparlıyoruz’


Başkan Külcü, şehri yeniden derleyip toparladıklarını ifade ettiği kahvaltılı basın toplantısında, “Şehri yeniden derleyip toparlıyoruz. Eserlerle mimari anlamda şehre kimlik kazandırıyoruz.” dedi.


Kamuoyu yoklamaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Külcü, bugün seçim olsa sorusuna verilen cevabın, 2014 seçimlerinde alınan oy oranlarının da üzerinde sonuç verdiğini belirterek, belediyeden memnuniyet oranlarının ise oy oranlarının %20 üzerinde olduğuna vurgu yaptı.


‘Cesur, kararlı ve işbitirici’


Belediye’nin 70’lere varan güven endeksi olduğunu bildiren Başkan Külcü, verilen cevaplarda belediyenin cesur, kararlı ve iş bitirici diye tanımlandığını da hatırlatarak, “Bunun fark ediliyor olması bizim için önemli bir unsurdur.” dedi.


‘Hiçbir işimizi elimizin ucuyla tutmuyoruz’


Başkan Muzaffer Külcü, hiçbir işi ellerinin ucuyla tutmadıklarını, baştan savma iş yapmadıklarını söylediği açıklamasında, seçilmiş kişiler olarak üzerlerindeki emanet yükünün ağırlığını ve sorumluluğunu çok iyi bildiklerini vurguladı.


‘Her işimize yüreğimizi ve sevgimizi koyuyoruz’

Başkan Külcü, yapılan çalışmaların halkın gönlünde ve dualarında yer bulduğunu aktardığı açıklamasında şunları söyledi; “Yaptığımız her işte yüreğimizi ve sevgimizi ortaya koyduk. Samimi olunca da yaptıklarımızın karşılığını halkımız gönlünde görüyoruz. Halkımızı duası da var. Yeni belediyecilik anlayışında sosyal ve kültürel belediyeciliğin varlığını ve farkını ortaya serdik.”


55 branşta 367 kurs


55 farklı branşta toplam 367 kurs düzenledik. Bunlara 7 bin 195 farklı kişi katılarak eğitim aldı. Tüm etkinliklerimizi göz önüne aldığımızda 30 bin kişi sayısına ulaşıyoruz. 1963 öğrencimiz 5 merkezimizde düzenlenen eğitim kurslarına katıldı. 1100 çocuğumuz sosyal etkinliklere katılırken, tüm faaliyetlerimizde yer alan öğrenci sayımız ise 32 bin 979 olarak gerçekleşti.


‘Burası bir prestij yatırımıdır’


“Burası bir prestij yatırımıdır. Bizim ölçeğimizde hiçbir belediyenin yapmayacağı ve yapamayacağı bir yatırımdır. Çorum dışında da belediyemizi bilinen belediyeler haline getiren bu yatırım, bizim sosyal belediyeciliğe verdiğimiz önemin bin yansımasıdır.”


‘MEM’den sonra en büyük eğitim yatırımını yapan kurumuz’


“Milli Eğitim Müdürlüğü’nden sonra Çorum’un en büyük eğitim yatırımını gerçekleştiren kurum halindeyiz. En ince detaylarına kadar düşünülerek hayata taşınan bu merkezimiz, modern mimarinin izlerini taşırken, mahallelere inşa ettiğimiz diğer kültür merkezlerimiz de tarihimi mimarimizin izlerini taşımaktadır.” 




Son Güncelleme: 11.03.2015 14:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.